Zeer veel volatiliteit op de cryptomarkt

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Schrik niet wanneer je de crypto koersen bekijkt: die staan aardig in het rood. De afgelopen week verloren bekende digitale munten als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) veel waarde. Waarom is er sprake van een neerwaartse spiraal op de cryptomarkt en kan het tij nog keren?

Daling Bitcoin (BTC) koers

De koers van Bitcoin is de afgelopen week gedaald met maar liefst 10 procent. Op het moment van schrijven staat het rond de 57000 dollar, het laagste niveau sinds februari. Een groot verschil met de all-time high van 73.700 dollar van 14 maart. Een gedenkwaardige dag die we maar al te graag nog een keer willen beleven! Zover is het nog niet. Sinds het hoogtepunt daalde de koers van BTC met 22 procent.

Ook memecoins krijgen klappen

De neerwaartse spiraal op de cryptomarkt heeft niet alleen invloed op BTC. Ook andere munten kregen afgelopen week flinke klappen. Zo daalde Solana met maar liefst 12 procent, ondanks de toegenomen interesse van whales.

Ook investeerders in memecoins waren even niet blij, al lijken die inmiddels alweer op de terugweg. De populaire cryptomunt Pepe (PEPE) daalde met 11,6 procent, gevolgd door de 9.2 procent koersdaling van Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) met 8.7 procent.

Waardoor rode cijfers op de cryptomarkt?

Deze correctie maakt sommige beleggers best onzeker. Is de bullmarkt vroegtijdig tot een einde gekomen, of komt er nog een groene golf voor altcoins? De meningen zijn verdeeld. De rode cijfers komen natuurlijk wel ergens vandaan.

Mogelijk heeft het te maken met stagnatie in de economische groei in de Verenigde Staten. Ook de aanhoudende inflatie speelt een rol. De kans is aanwezig dat de rente door de hoge inflatie niet wordt verlaagd. Daardoor houden investeerders minder geld over om te investeren in crypto.

Golf van liquidaties

Door het negatieve sentiment zijn er een groot aantal long-posities op de cryptomarkt geliquideerd. Op 30 april lag dit aantal zelfs op 300 miljoen dollar. Een dergelijke situatie betekent dat er een golf van gedwongen verkopen ontstaat. Dit leidt vervolgens tot dalende koersen en meer volatiliteit op de cryptomarkt.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: