Google versimpelt vinden van ETH adressen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ethereum Name Service (ENS) maakt belangrijke stappen door in zijn ontwikkeling. Het heeft zelfs de aandacht getrokken van Google. Het miljardenbedrijf heeft ENS namelijk geïntegreerd in de zoekmachine. Dit heeft grote gevolgen voor de naamsbekendheid en de adoptie van het project.

Ethereum Name Service maakt indrukwekkende groei door

Ethereum Name Service werd opgericht in mei 2017. In de afgelopen jaren is het project sterk gegroeid. Zo ging het kort geleden een samenwerking aan met GoDaddy. Daardoor is het mogelijk om .eth domeinnanen zonder hoge kosten te koppelen aan standaard webdomeinen.

Integratie in Google: een nieuwe stap

En nu is er dus de integratie in Google. Alle gegevens van ENS zijn nu te vinden in de zoekresultaten. De zoekmachine gebruikte de informatie die in Etherscan te vinden was. Daardoor is het voor gebruikers nu veel gemakkelijker om via een ENS-naam, bijvoorbeeld ‘hername.eth’ een specifiek Ethereum adres te vinden.

Delen van wallet adressen simpeler dan ooit

De integratie van ENS in de zoekresultaten van Google brengt nog een ander voordeel met zich mee, namelijk dat het delen van wallet adressen simpeler is dan ooit. Je kunt het vergelijken met het vinden van een website via een bepaalde domeinnaam.

Interesse van Google in crypto

Google is al langer geïnteresseerd in blockchain en crypto. Kort geleden werd bekend dat ENS beleggers terecht kunnen bij het bedrijf voor het bijhouden van hun ETH wallet adressen. Tevens is het mogelijk om via een speciale functie de balans in de wallet direct te bekijken via Google.

Blokchain technologie steeds toegankelijker

De integratie in de wereldwijde zoekmachine laat zien dat blockchain technologie voor een steeds breder publiek toegankelijk wordt. En dat is uiteraard goed nieuws voor crypto investeerders én iedereen die voorstander is van betere informatievoorzieningen en decentralisatie.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *