Ethereum Name Service (ENS) en GoDaddy gaan samenwerken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Ethereum Name Service (ENS) is een succesvol project dat grote stappen maakt. Zo is er een bijzondere samenwerking met het domeinregistratie bedrijf Go Daddy op komst. Het partnerschap maakt het koppelen van domeinnamen aan Ethereum-adressen eenvoudiger dan ooit.

Koppel een GoDaddy domeinnaam aan Ethereum

Heb je altijd al een of meerdere GoDaddy domeinnamen willen koppelen aan Ethereum? Dankzij de samenwerking tussen het domeinregistratie bedrijf en ENS doe je dit al in enkele seconden. Zonder enige technische kennis is het mogelijk om wallet adressen te koppelen aan ‘.eth’ domeinnamen.

Wat betekent deze samenwerking?

Ook fijn is dat er geen extra kosten aan de koppeling zijn verbonden. Wel overbrugd deze samenwerking de kloof tussen blockchain technologie en het zogeheten Domain Name System (DNS). Zowel ENS als DNS maken deel uit van de internetinfrastructuur. DNS is al heel bekend, terwijl blockchain technologie nog in opmars is.

Efficiënt gebruik van webdomeinen

Een combinatie van domeinnamen en blockchain maakt het gebruik van webdomeinen efficiënter en simpeler dan ooit. Zo staat blockchain technologie bekend als uiterst veilig én vergroot het de privacy van gebruikers. De aankondiging zorgde vrijwel meteen voor een prijsstijging van Ethereum Name Service, om precies te zijn 6 procent in 24 uur.

Rechtszaak tussen Ethereum Name Service en Go Daddy

Extra opvallend is dat ENS en GoDaddy in september 2022 nog met elkaar in een rechtszaak verwikkeld waren. Het domeinnaamregistratie bedrijf werd er van beschuldigd dat het zonder toestemming een eth.link verkocht aan domeinregistrar Dynadot.

Daarna werd het geveild aan Manifold Finance. Dit ondanks dat het feit dat het domein bij de DNS-provider tot juli 2023 geregistreerd stond. Uiteindelijk trok ENS aan het langste eind en kreeg het eth.link opnieuw in handen.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: