Ripple in whitepaper: ‘CBDC’s hebben veel potentie’

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Niet iedere crypto belegger is enthousiast over Ripple en XRP. Het bedrijf en de bijbehorende token zou teveel gelieerd zijn aan de banken. Of je het er nu mee eens bent of niet, opvallend is wel dat Ripple zeer positief is over Central Bank Digital Currency’s (CBDC’s). In een whitepaper bespreekt het bedrijf de enorme potentie van deze digitale valuta en benoemde enkele voordelen ervan.

Voordelen CBDC’s talrijk

Ripple steekt haar enthousiasme voor CBDC’s niet onder stoelen of banken. Het zou betaalnetwerken beter stroomlijnen en zorgen voor een betere controle op monetair beleid versterken.

Ook versterken ze de financiële inclusie, zo valt er in het rapport te lezen. Natuurlijk schrijft het bedrijf niet zonder reden positief over CBDC. Deze digitale valuta kunnen de producten van Ripple namelijk ondersteunen.

Uitdagingen

Volgens Ripple zorgen CBDC’s voor meer tokenisatie van assets. Dit houdt in dat tastbare producten in de vorm van digitale tokens een plekje krijgen op de blockchain.

Uiteraard zijn er een aantal uitdagingen voordat dit gerealiseerd kan worden. Zo ontbreekt er momenteel nog wereldwijde wetgeving voor CBDC’s. Ook is er nog veel verbetering mogelijk op het gebied van privacy, educatie en veiligheid.

Voorspelling van waarde CBDC’s over 10 jaar

Ripple vertrouwt er op dat de bovengenoemde problemen op te lossen zijn. Het bedrijf ziet zeer veel potentie in deze technologie. Het durft zelfs een voorspelling te doen: over tien jaar kent de wereld voor 10 biljoen dollar aan CBDC’s.

Dit is te danken aan de laagdrempeligheid van deze digitale valuta. Financiële dienstverlening wordt beschikbaar voor meer mensen wereldwijd en dat is baanbrekend, aldus Ripple.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *