Miljoenendiefstal bij NFT Trader schokt cryptomarkt

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Helaas komen ze nog regelmatig voor: digitale inbraken op crypto platforms. NFT Trader is vanwege een beveiligingslek een nieuw slachtoffer. Daardoor verdwenen er tientallen NFT’s, ter waarde van een paar miljoen dollar.

NFT trader bevestigt diefstal

NFT trader bevestigde de diefstal op het eigen X account. Uit onderzoek blijkt dat de aanvallers zich richtten op verouderde smart contracts. Nadat de diefstal aan het licht kwam spoorde NFT Trader gebruikers aan om delegaties naar twee specifieke adressen te versturen, om precies te zijn 0xc310e760778ecbca4c65b6c559874757a4c4ece0 en 0x13d8faF4A690f5AE52E2D2C52938d1167057B9 af. Op die manier wist men verdere diefstal te voorkomen.

Hoeveel NFT tokens werden er in totaal gestolen?

Zoals gezegd hadden de gestolen NFT tokens veel waarde. Minstens 37 Bored Ape-tokens en 13 Mutant Ape Yacht Club-tokens zijn ontfutseld. Ook zijn diverse investeerders helaas World of Women en VeeFriends tokens kwijtgeraakt. Volgens Revoke.cash komt de complete waarde van de gestolen NFT’s op zo’n 3 miljoen dollar.

Hoe groot was de totale diefstal?

Het is niet duidelijk hoe groot de diefstal werkelijk is, maar dat het om flinke bedragen gaat staat vast. Op social media verschenen allerlei berichten en wilde geruchten. Zelfs een van de aanvallers liet van zich horen. Hij of zij gaf aan in eerste instantie alleen ‘restafval’ op te willen ruimen. Dat veranderde echter toen bleek dat er op die manier NFT’s gestolen konden worden.

Spijt?

Bijzonder genoeg deed de aanvaller een voorstel om de gestolen NFT’s terug te geven, in ruil voor 10 procent premie in Ethereum. Misschien had dit persoon toch een beetje spijt. Ook kreeg een slachtoffer een zeldzame NFT én 31 ETH terug. De totale waarde van de teruggeven waar komt neer op meer dan 70.000 dollar.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *