Whale verkoopt duizenden BTC: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bitcoin (BTC) beleggers beleven momenteel gouden tijden. De koers is de afgelopen weken behoorlijk gestegen en heeft zelfs even de 35.000 dollar overschreden. Toch is er ook een Bitcoin bezitter die een behoorlijk aantal van zijn cryptomunten heeft verkocht. In maart vorig jaar mocht dit persoon zich nog de 14e grootste individuele BTC bezitter op de planeet noemen. Wat is er aan de hand?

Groot aantal BTC verplaatst naar Bitfinex

Momenteel verkopen diverse Bitcoin bezitters hun crypto tegen een mooie winst. Dat voelt ongetwijfeld fantastisch na een bear market te hebben doorstaan. Het blijkt dat een van de grootste BTC bezitters ter wereld een deel van zijn of haar wallet naar de crypto exchange Bitfinex heeft verplaatst. Of de crypto daar wordt verkocht is niet zeker, maar de kans is groot.

Om hoeveel verstuurde BTC gaat het?

Het gaat niet bepaald om kleine aantallen BTC die zijn verplaatst. De whale verstuurde op vrijdag 3 november maar liefst 7000 BTC, omgerekend 246 miljoen dollar! Overigens is zijn of haar wallet nog lang niet leeg. Er zit om precies te zijn nog 5042 BTC in. Bij de huidige koers een leuk bedrag van 177 miljoen dollar!

Whale verplaatste al eerder cryptomunten

5042 BTC is wel een schijntje met wat er eerst in de wallet zat. In maart 2023 bewaarde de wallet namelijk 46.500 BTC. Val niet van je stoel, maar tegen de huidige BTC koers, betreft dit een waarde van 1.53 miljard dollar!

Eerder dit jaar stuurde de whale al meer BTC naar Bitfinex. Halverwege maart ging het om een aantal van 25.500 euro en de maand daarna verstuurde de eigenaar 11.000 BTC.

Koersstijging zorgt voor mooie rendementen

We weten allemaal dat Bitcoin erg volatiel is. De koers van BTC heeft lang rond de 20.000 dollar geschommeld. Maar het afgelopen jaar beleefde de meest bekende crypto ter wereld een koersexplosie.

De waarde ligt inmiddels boven de 30.000 dollar en er zijn dus mooie rendementen behaald. Of dat zo blijft is afwachten. Zo verwachten analisten van JP Morgan dat er veel Bitcoin miners zullen stoppen na de komende halving.

Wat gaat er gebeuren met de Bitcoin koers?

Je kunt je voorstellen dat het om enorme bedragen gaat. Mogelijk wil de Bitcoin bezitter zijn of haar winsten veiligstellen. Vraag is natuurlijk: wat gebeurt er als de whale de BTC laat uitbetalen? De kans is aanwezig dat er een correctie volgt.

Het gaat om immers om grote bedragen. Daardoor ontstaat er mogelijk verkoopdruk, al zal die niet ontzettend groot zijn. Maar het is zeker geen slecht idee om de BTC koers goed in de gaten te houden.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platform ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *