Koers Bitcoin voor het eerst in 1.5 jaar door de 35.000 dollar

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De koers van Bitcoin gaat op dit moment door het dak. En dat is uiteraard goed nieuws voor crypto beleggers. Afgelopen maandag bereikte de wereldberoemde digitale munt zelfs kort een waarde van 35.000 dollar, omgerekend zo’n 32.000 euro. Reden? Groot enthousiasme over een mogelijke Bitcoin ETF.

Koers van Bitcoin en andere crypto gaat door het dak

Het is al enige tijd geleden dat Bitcoin een waarde had van boven de 35.000 dollar. De laatste keer dat we daar getuige van waren was in mei 2022. De koers steeg van 31.000 dollar naar meer dan 35.000 dollar.

Uit gegevens van TradingView blijkt dat dat het hoogtepunt lag op 35.300 dollar. Dit betekende een winst van meer dan 10 procent in slechts een dag. Veel crypto beleggers zagen de waarde van hun portfolio flink toenemen.

Ook de koersen van cryptomunten als Ether (ETH), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA) gingen door het dak. Mogelijk is er ook een Ethereum Futures ETF op komst.

Waarom vindt er een prijsstijging plaats?

Een belangrijke reden voor de explosieve koersstijging van Bitcoin is dat er mogelijk een goedkeuring komt van diverse ETF’s. De geruchten dat er spot exchange-traded funds op komst zijn heeft het totale handelsvolume op de spotmarkten flink doen toenemen. Sterker nog: in slechts een dag tijd oversteeg het volume 35 miljard dollar. Een toename van maar liefst 241 procent

Welke rol speelt BlackRock?

Daarnaast gaan er geruchten dat de spot Bitcoin ETF van BlackRock binnenkort zal worden goedgekeurd. Die verhalen komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens analist Scott Johnson, die zeer actief is op X, heeft BlackRock een zogeheten ‘CUSIP’ licentie in handen.

Daardoor kan het op korte termijn beginnen met een spot ETF product met contant geld. Helaas is er soms ook sprake van fake nieuws, dus wees wel voorzichtig met wat je leest.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platform ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *