Onderzoek: welke crypto exchange heeft de meeste BTC?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Satoshi Nakamoto is de persoon (of misschien bestaat het wel uit een groep personen) die de meeste Bitcoin (BTC) in het bezit heeft. Hij of zij heeft naar schatting 1,13 miljard Bitcoin in een wallet zitten die al jaren niet is aangeraakt.

Niemand weet dan ook of de oprichter van de populaire cryptocurrency nog leeft. Maar welke exchange heeft eigenlijk de meeste Bitcoins. Het bedrijf Arkham Intelligence zocht het uit.

Welke BTC bezitter zit Satoshi op de hielen?

Na de 1.13 miljard (!) BTC van Nakamoto volgen de exchanges Binance en Grayscale, met een bezit van respectievelijk 643.546 en 627.779 munten. Arkham Intelligence heeft echter een partij gevonden met nóg meer Bitcoins. Ja, je leest het goed: Binance en Grayscale worden overtroffen. Het bedrijf publiceerde gisteren op het volgende bericht:

25 miljard dollar aan waarde

De waanzinnige hoeveelheid BTC horen bij crypto exchange Coinbase. Ze hebben een waarde van maar liefst 25 miljard dollar en vertegenwoordigen 5 procent van het huidige aanbod van BTC.

Deze interessante cijfers komen voort uit een uitgebreid onderzoek van Arkham Intelligence. Het identificeerde minstens 36 miljoen deposito en bewaaradressen van Bitcoin die bij Coinbase horen. En waarschijnlijk zijn er nog duizenden BTC niet meegeteld.

Hoeveel BTC hebben andere exchanges?

Ook andere bekende crypto exchanges zitten niet bepaald om Bitcoin verlegen, zo blijkt uit het onderzoek. Bitfinex heeft er maar liefst 196.252 en Robinhood zit op een berg van 118.300 Bitcoins.

Cold wallet met meeste BTC

Arkham Intelligence maakte ook bekend in welke cold wallet de meeste BTC ter wereld zit. Deze digitale portemonnee is niet verbonden met het internet, waardoor hackers er niet bij kunnen. Naar schatting zitten er in deze waardevolle wallet 10.000 Bitcoins.

Heeft deze exchange ook veel andere crypto in bezit?

Heeft Coinbase ook een grote hoeveelheid andere cryptomunten in bezit? Jazeker! Om precies te zijn 1.69 miljoen Ethereum (ETH), 236,52 miljoen USD Coin (USDC) en 921.875 Binance Coin (BNB).

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *