PayPal lanceert nieuwe cryptodienst

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Dat de adoptie van crypto elke dag verder toeneemt weten we inmiddels allemaal. Het toonaangevende bedrijf PayPal draagt daar zeker aan bij, nu het opnieuw een cryptodienst heeft toegevoegd.

Kort geleden lanceerde het een eigen stablecoin genaamd PYUSD. Die kan nog wel wat naamsbekendheid gebruiken, maar het begin is er. En nu is er ‘Off Ramps’: de mogelijkheid om crypto valuta in een handomdraai om te zetten naar Amerikaanse dollars.

Wat houdt deze nieuwe crypto dienst in?

De ‘on ramp’ optie van PayPal bestaat al langer, maar niet in deze vorm. Eerder was het al mogelijk om via deze optie overal ter wereld cryptomunten te kopen. Dit kan zelfs via externe apps, waarmee je software heel eenvoudig met PayPal verbindt.

De nieuwe ‘off-ramp’ service bouwt daar op voort. Het komt er op neer dat je jouw crypto heel eenvoudig weer kunt omzetten in dollars. Wellicht kan in de toekomst ook voor andere valuta.

Persbericht van PayPal

PayPal heeft een persbericht gepubliceerd waarin het volgende staat (vertaald):

“Door Off Ramps toe te voegen, kunnen gebruikers van crypto wallets in de Verenigde Staten hun crypto rechtstreeks vanuit hun wallet naar USD omzetten in hun PayPal-saldo, zodat ze het kunnen (gebruiken om te) winkelen, verzenden, opslaan of overboeken naar hun bank of betaalkaart.”

Hoe kun je de nieuwe service gebruiken?

De nieuwe service van PayPal is te gebruiken op MetaMask, NFT-marktplaatsen, wallets en dApps. De integratie is niet alleen praktisch voor individuele crypto beleggers, maar ook voor Web3 ondernemingen. Volgens PayPal kunnen deze bedrijven PayPal gebruiken om hun beveilingsmaatregelen te versterken. Ook is het een ‘tool voor fraudebeheer, geschillen en terugboekingen”.

PayPal en crypto: steeds meer met elkaar verbonden

PayPal is steeds actiever op het gebied van crypto en dat is een interessante ontwikkeling. Het is immers een miljoenenbedrijf die klanten van over de hele wereld weet te bereiken.

In augustus werd bekend dat de on-ramp dienst van PayPal nu geïntegreerd is in de software van de Ledger hardware wallet. Daardoor is het nu mogelijk om Bitcoin, Ether of Litecoin via een PayPal rekening naar cold storage te sturen.

Magere ontvangst van eigen stablecoin

Het bedrijf heeft inmiddels ook een eigen stablecoin genaamd PYUSD. Die werd kort geleden gelanceerd in samenwerking met Paxos. Crypto beleggers lijken en voorlopig niet echt warm voor te lopen, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *