PayPal introduceert stablecoin op Ethereum netwerk

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Van Facebook tot eBay en Apple: Silicon Valley kent vele prominente bedrijven. PayPal mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Het bedrijf kwam vandaag met groot nieuws: het is van plan om een stablecoin te lanceren die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Om dit te realiseren is er een samenwerking met Paxos. De coin krijgt een plekje op het netwerk van Ethereum en de beschikbaarheid ervan zal in de loop van de tijd worden uitgebreid.

Wat is de naam van deze nieuwe stablecoin?

De stablecoin krijgt de naam PayPal USD (PYUSD) en is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Deposito’s in Amerikaanse dollars dekken PYUSD. Het zal even duren, maar uiteindelijk mogen alle klanten van PayPal in de Verenigde Staten er gebruik van maken. Ze kunnen de coin kopen, verkopen of vasthouden. En wie weet volgt na de Amerikanen de rest van de wereld.

Waarom is dit groot nieuws?

De komst van PYUSD is groot nieuws omdat een bekend betalingssysteem wordt geïntegreerd met crypto. Sterker nog, de stablecoin moet uiteindelijk deel uit gaan maken van een overkoepelend netwerk van betalingssystemen wereldwijd. Natuurlijk gebeurt dit niet in 1 dag. De munt zal geleidelijk aan worden uitgebreid naar een groot klantenbestand.

Plannen van PayPal zijn niet nieuw

Overigens gingen er al eerder geruchten dat PayPal interesse heeft in crypto. Zo meldde The Block al in 2021 dat het miljoenenbedrijf plannen had om een stablecoin te lanceren. De plannen belandden tijdelijk in de ijskast door diverse tegenslagen, maar PayPal liet het idee nooit los.

Financiën en geavanceerde technologie: onlosmakelijk met elkaar verbonden

De samenwerking tussen PayPal en Paxos is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van digitale transacties. PayPal is immers een grote naam én het sluit aan bij de trend om digitale valuta te gebruiken. De financiële sector en geavanceerde technologieën raken steeds meer met elkaar verbonden, en daar draagt PayPal zeker aan bij.

Voordelig en veilig jouw Ethereum en andere crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS te handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *