Pas op voor deze nieuwe crypto hack

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De beveiligingsmethodes op de cryptomarkt worden steeds geavanceerder. Dat is goed nieuws, maar betekent helaas niet dat cybercriminelen achter blijven. Hackers weten steeds nieuwe manieren te bedenken om toch crypto exchanges en wallets binnen te dringen.

Inmiddels zijn tientallen crypto bedrijven en beleggers het slachtoffer geworden van een nieuwe crypto hack, die onder andere betrekking heeft op WordPress websites.

Hoe heet deze crypto hack?

Guardio is een beveiligingsbedrijf op het gebied van browsers. Het beschermt bedrijven onder andere tegen malware en phishing. Het bedrijf kwam een nieuwe manier van crypto hacken op het spoor: EtherHiding.

Dit houdt in dat hackers inbreken op WordPress websites. Dit is een zeer populair CMS om websites mee te creëren. EtherHiding verspreidt een schadelijke code.

Ook gebruikt het smart contracts op de blockchain van diverse platformen. Een daarvan is de Binance Smart Chain (BSC). Hackers proberen het meest kwetsbare onderdeel van een systeem te vinden, om vervolgens op die plek in te breken.

Hoe gaan cybercriminelen te werk?

Cybercriminelen breken in op een WordPress site en vragen de gebruiker om een ‘browserupdate’ te downloaden, die vaak malware bevat. Tegelijkertijd zijn hackers in staat om de valse code in de smart contracts op elk moment te updaten.

Op die manier voeren ze nieuwe aanvalsmethoden uit. Juist dat aspect maakt dit probleem complex. Een BSC smart contract waarop is ingebroken gaat z’n eigen weg en is niet meer veilig.

Schokkend rapport over crypto hacks

Het is te hopen dat crypto software ontwikkelaars de code van hackers op tijd weten te signaleren. Dit voorkomt grote hacks en geldverlies. Voorlopig is het probleem nog lang niet opgelost. Het blockchain beveiligingsplatform Immunefi publiceerde kort geleden een schokkend rapport.

Daaruit bleek dat het aantal crypto gerelateerde hacks tussen juni en september 2023 met maar liefst 150 procent was gestegen. Dit komt neer op 76 incidenten en een verlies van, schrik niet, 700 miljoen dollar.

Hacks leiden tot grote verliezen voor crypto bedrijven

Crypto exchanges leiden door aanvallen van hackers soms enorme verliezen. Zo verloor het crypto bedrijf Mixin, die een hoofdkantoor in Hong Kong heeft, 200 miljoen dollar.

De meeste verliezen vinden overigens plaats in de decentralized finance (DeFi) sector. Maar liefst 72.9 procent van de verliezen vindt hier plaats. Je kunt als crypto enthousiasteling dus veel geld verdienen met DeFi, maar het risico is ook behoorlijk groot.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *