Wat is een Crypto Exchange?

Een exchange is een online platform waar je gemakkelijk hun crypto kan kopen, verkopen en verhandelen. Je kunt het zien als een digitale marktplaats, waar allerlei crypto’s worden verhandeld tegen andere soorten crypto of traditioneel geld. 

Daarnaast is een exchange te gebruiken om cryptomunten op te storten, om verkooporders te plaatsen of om te bieden op verschillende digitale munten. Een exchange is onder te verdelen in twee categorieën:

  • Centrale Exchanges (CEX)
    CEX platformen zijn ontwikkeld om transacties en het beheer van crypto voor de gebruikers af te handelen. Ze fungeren dus als een tussenpersoon die het beheer van de portemonnees en private keys beheerd. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Kraken, Coinbase, Binance en Bybit
  • Decentrale Exchanges (DEX)
    Op een DEX platform is het mogelijk om direct transacties uit te voeren. Bij dit type platform is er dus geen sprake van een tussenpersoon of een centrale autoriteit. Daardoor bieden de DEX-platformen veel meer privacy en controle. Over je eigen cryptomunten. Bekende voorbeelden van een DEX zijn PancakeSwap en Uniswap. 

Verschillende hulpmiddelen

Beide soorten exchanges bieden verschillende marktgrafieken, handelsparen en hulpmiddelen om jou te helpen en te ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

Zodoende spelen ze een cruciale rol in het crypto ecosysteem. Deze handelsplaatsen hebben dan ook vaak miljoenen klanten van over de hele wereld, die er maar al te graag crypto kopen, verkopen en handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *