Nieuwe rug pull in DeFi-sector schokt cryptowereld

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De cryptowereld is opgeschrikt door opnieuw een rug pull. Een kredietproject genaamd Magnate Finance heeft naar schatting 6.4 miljoen dollar verduisterd. Beveiligingsbedrijf PeckShield maakte het schokkende nieuws bekend.

Verbijstering

Magnate Finance was actief op het Ethereum Layer 2-netwerk Base en laat nu DeFi klanten verbijsterd achter. De exit scam zet de DeFi-sector opnieuw in een slecht daglicht. Het roept opnieuw vragen op over de veiligheid van gedecentraliseerde exchanges, waar controle en regulering ontbreekt.

Hoe voerde Magnate Finance de fraude uit?

Magnate Finance gebruikte een uitleenprotocol en kreeg op die manier toegang tot alle deposito’s van gebruikers. Vervolgens bracht het project handmatig wijzigingen aan. Het manipuleerde op slinkse wijze het prijsorakel. Na het verduisteren van al het geld verdween Magnate Finance in het niets. Zowel de officiële website als de social media accounts zijn verwijderd.

Waarschuwing van crypto analist

Overigens had on-chain-analist ZachXBT de exit-scam al voorzien. Hij ontdekte dat het implementatieadres van de oplichters direct in verbinding stond met een eerdere exit-scam van het Solfire project. Destijds werd er voor 4.8 miljard dollar gestolen. Zach XBT waarschuwde beleggers, maar niet iedereen luisterde.

Soortgelijk incident in augustus

Helaas staat deze ‘rug pull’ niet op zichzelf. Eerder deze maand vond er een soortgelijk incident plaats binnen het Base-netwerk. Ook het frauduleuze bedrijf SwirlLend wist er vandoor te gaan met het geld van gebruikers, om precies te zijn 460.000 dollar.

Twee gebeurtenissen binnen één maand gaan de DeFi-gebruikers uiteraard niet in de koude kleren zitten. De roep om extra beveiligingsmaatregelen neemt toe, ook nadat bleek dat Noord-Koreaanse hackers in 2023 al voor 200 miljoen euro aan crypto wisten buit te maken.

Betrouwbaar en veilig jouw crypto kopen? En ook traden in een bearish markt? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *