Ouders van Sam Bankman-Fried ook beschuldigd van fraude

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De zaak rondom voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried blijft de gemoederen bezighouden. Hij zit inmiddels in de gevangeniscel, in afwachting van zijn proces dat in oktober begint. Ook de ouders van de FTX oprichter zitten in de problemen.

Er is een aanklacht ingediend omdat ze onterecht geld zouden hebben ontvangen vlak voordat de exchange failliet ging. Ondertussen lopen de kosten van de rechtszaken van FTX hoog op.

Wie heeft deze aanklacht ingediend?

De aanklacht is afkomstig van oud-managers van FTX. Die menen dat de ouders van Bankman-Fried wisten van de fraude bij het bedrijf, maar dat ze een oogje dichtknepen. Ook schijnen ze onterecht geld te hebben ontvangen. De aanklagers willen het geld terug nu exchange failliet is.

Werden er illegaal miljoenen weggesluisd?

De val van FTX in november vorig jaar schokte de cryptowereld. Maar de hele zaak krijgt dus nog een staartje. Bankman-Fried wordt ervan beschuldigd illegaal miljoenen van de exchange te hebben overgemaakt om verliezen bij zijn handelsfirma te dekken. Ook deed de CEO, die ooit de bijnaam ‘king of crypto’ kreeg, politieke donaties met het geld en investeerde hij in vastgoed.

Reactie van advocaat ouders Bankman-Fried

De gevallen CEO werd in december vorig jaar opgepakt op de Bahama’s. Hij ontdekt alle beschuldigingen en is nu in afwachting van zijn proces. Ook zijn ouders geven aan niets met fraude te maken te hebben.

Hun advocaat noemt de bewering dat ze zichzelf hebben verrijkt met miljoenen dollars ‘vals’. Ze zijn alleen bedoeld om hun zoon minder kans te geven tijdens het proces, zo stelt hij.

De rol van Allan Joseph Bankman

Feit is wel dat de ouders van Bankman-Fried 10 miljoen dollar in contanten ontvangen uit fondsen van Alameda, destijds een partnerbedrijf van FTX. Ook ontvangen ze volgens het dossier 16.4 miljoen dollar van FTX op de Bahama’s. Volgens de managers was er sprake van een ‘spaarpotje’ waarvan zijn ouders ‘profiteerden’.

Sterker nog: in het dossier staat dat Allan Joseph Bankman werkzaam was als adviseur bij FTX en dat hij ‘een belangrijke rol speelde bij het wanbeheer en het onder het tapijt schuiven van fraude-beschuldigingen aan het adres van het bedrijf.’

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *