Sam Bankman-Fried in voorarrest

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Nog maar kort geleden stond Sam Bankman-Fried aan de top van crypto exchange FTX. Inmiddels heeft hij zijn comfortabele kantoor op de Bahama’s echter veranderd voor een gevangeniscel. Hij is er in afwachting van zijn proces, dat in oktober begint.

Op dit moment lopen er meerdere aanklachten tegen de gevallen ondernemer, die allemaal draaien om de ineenstorting van FTX door fraude. Inmiddels is de borgtocht van Bankman-Fried beëindigd omdat hij mogelijk twee getuigen heeft proberen te beïnvloeden.

Borgtocht beeïndigd

Alle ogen van de crypto wereld waren vandaag gericht op New York. Lewis Kaplan, voorzitter van de U.S. District Court for the Southern District of New York, nam het besluit om de borgtocht van Bankman-Fried te beeïndigen. En dat deed hij niet zomaar. Bankman-Fried wordt ervan verdacht dat hij zich heeft bemoeit met potentiële getuigen, die zijn proces bemoeilijken.

Regels overschreden

Volgens Kaplan overschreed Sam Bankman-Fried de regels, waardoor zijn borgtocht is ingetrokken. De rechter zei daarover het volgende (vertaald)
“Alle aspecten in overweging nemend, ben ik tot de conclusie gekomen dat het waarschijnijk is dat de verdachte bij ten minste twee afzonderlijke gelegenheden heeft geprobeerd te knoeien met getuigen… Zodoende moeten we er vanuit gaan dat geen geen enkele combinatie van voorwaarden kan garanderen dat Bankman-Fried geen risico vormt.”

Is er geknoeid met getuigenissen?

De 31-jarige voormalige CEO van FTX staat momenteel in het middelpunt van een geruchtmakende rechtszaak, waarbij er mogelijk pogingen zijn gedaan om met meerdere getuigenissen te knoeien. Daarbij is er voornamelijk aandacht voor de communicatie met
voormalig FTX.US general counsel Ryne Miller.

Gebruik van VPN

Bankman-Fried schijnt gebruik te hebben gemaakt van VPN om contact te leggen. En ook dat is niet toegestaan. Volgens de rechter laat het een deel van de ‘denkwijze van de voormalige FTX CEO zien omdat hij een unieke benadering heeft van bepaalde situaties.

Vertrouwelijk dagboek gedeeld

De spreekwoordelijke ‘druppel die de emmer deed overlopen’’ was echter het vrijgeven van het vertrouwelijke dagboek van Caroline Ellison, CEO van Alameda Research, waarschijnlijk door Bankman-Fried zelf. Hij schijnt het document te hebben gedeeld met de New York Times.

Veilig en tegen lage kosten jouw crypto kopen? Ontdek dan nu Bitvavo! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. 

Profiteer nu van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *