Kosten van rechtszaken FTX lopen hoog op

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Afgelopen november stond de cryptowereld volledig op zijn kop door het faillissement van FTX. De zaken van CEO Sam Bankman-Fried bleken niet bepaald zuivere koffie en dat schokte vrijwel iedereen. Inmiddels zit hij in de cel, terwijl er tegen zijn voormalige bedrijf allerlei rechtszaken lopen. Dit blijkt een zeer kostbare aangelegenheid. De totale kosten per maand overschrijden inmiddels de 50 miljoen euro.

Meer dan een miljoen per dag kwijt

FTX is per dag maar liefst 1.5 miljoen euro kwijt. Het geld komt terecht bij advocaten en schuldeisers. Dit terwijl oud-klanten van FTX én schuldeisers nog steeds wachten op hun geld. Daar zijn ze uiteraard helemaal niet blij mee.

Gedupeerde klanten hebben nog geen cent gezien

Kris Hansen is een van de schuldeisers. Tijdens een hoorzitting afgelopen woensdag vertelde hij over de honderden fulltime accountants, financiële adviseurs en advocaten de zich bezig houden met de zaak en daar een flink loon voor ontvangen. Dit terwijl het geld bij de schuldeisers en de gedupeerde klanten terecht zou moeten komen.

Kosten gaan door het dak

De kosten gaan door het dak. Volgens Hansen bedroeg het totale uitgegeven bedrag na het faillissement van FTX maar liefst 200 miljoen dollar. Maar of bepaalde schuldeisers en gedupeerden hun zuurverdiende geld ooit nog terugkrijgen is de vraag.

Wat is het lot van Sam Bankman-Fried?

Ook het lot van voormalig Sam Bankman-Fried is nog onzeker. Op dit moment lopen er zeven aanklachten tegen de gevallen CEO van FTX. Onlangs besliste een rechter dat zijn borgtocht wordt ingetrokken omdat hij probeerde invloed uit te oefenen op potentiële getuigen. Zodoende zit Bankman-Fried inmiddels in de cel.

Geen veganistische keuken

Volgens de advocaten van Bankman-Fried is het in de cel geen pretje. De voormalige zakenman is veganistisch en de gevangenis bereidt uiteraard geen speciaal menu voor hem. Hij leeft op ‘water en brood’ en heeft al dagen geen medicijnen gehad, zo gaat het verhaal. Waarschijnlijk kan het de meeste gedupeerden en schuldeisers niets schelen.

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS te handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *