Komt crypto exchange FTX terug op de markt?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

We weten allemaal dat de cryptocurrency FTX ten onder is gegaan door jarenlange fraude. Het voormalige bedrijf van Sam Bankman-Fried, die afgelopen december gearresteerd werd op de Bahama’s, maakt mogelijk een doorstart. Dit blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. Momenteel schijnt FTX CEO John J. Ray op zoek te zijn naar partners die samen FTX.com nieuw leven willen inblazen.

Andere naam en logo

De Wall Street Journal heeft verschillende mensen gesproken die menen dat eerdere klanten bij FTX mogelijk een aandeel krijgen van het nieuwe bedrijf. Mogelijk verdienen ze op die manier hun verloren geld terug.

De naam en het logo van FTX hebben natuurlijk geen goede uitstraling meer. Zodoende wordt er druk nagedacht over een nieuw design en een andere naam. Of het Amerikaanse deel van FTX ook zal herrijzen uit de as is nog niet duidelijk.

De plannen van John Ray

John Ray is de huidige CEO van FTX. Hij verving Sam Bankman-Fried in november 2022 toen diens bedrijf over de kop ging. In januari ontstond het idee om FTX een herstart te geven.

Dit doet hij natuurlijk niet alleen, maar in samenwerking met verschillende bedrijven. Overigens gaan meer crypto bedrijven en onder aan interne problemen, waaronder het Zuid-Koreaanse leenplatform Delio

Koers van FTT schiet omhoog

De aankondiging dat FTX mogelijk opnieuw de cryptomarkt betreedt liet crypto beleggers niet onberoerd. De koers van de FTX token (FTT) ging met 15 procent als een raket omhoog. Het bereikte een waarde van 1,51 dollar, voor het eerst in zeven weken.

Welke bedrijven werken mee aan de herstart van FTX?

Verschillende bedrijven willen FTX nieuw leven inblazen. Een naam die je misschien wel kent is ‘Figure’. Deze onderneming focust zich op blockchain technologie en probeerde eerder Celsius Netwerk opnieuw te introduceren op de markt.

Dit liep echter op niets uit. Bronnen melden aan de Wall Street Journal dat bedrijven die interesse hebben in de hergeboorte van FTX dat moeten laten weten aan het bedrijf. De deadline is het einde van de week.

We houden jullie op de hoogte!

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *