Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) is een vorm van digitale cryptocurrency die is ontstaan als een afsplitsing (fork) van Bitcoin (BTC) in augustus 2017. Laten wij eens kijken naar de verschillen tussen Bitcoin Cash en de originele Bitcoin:

1. Afsplitsing van Bitcoin: Bitcoin Cash is ontstaan als gevolg van een langdurig debat binnen de Bitcoin-gemeenschap over de schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk. Het belangrijkste geschilpunt was de maximale blokgrootte van Bitcoin. BCH werd gecreëerd toen een groep ontwikkelaars besloot om Bitcoin te forken om de blokgrootte te vergroten en snellere transacties mogelijk te maken.

2. Grotere blokgrootte: Het meest opvallende verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin is de blokgrootte. Bitcoin Cash heeft een aanzienlijk grotere maximale blokgrootte (32 MB) in vergelijking met Bitcoin (1 MB). Dit betekent dat BCH meer transacties per blok kan verwerken en lagere transactiekosten kan bieden.

3. Snellere transacties: Door de grotere blokgrootte kunnen transacties op het Bitcoin Cash-netwerk doorgaans sneller worden bevestigd dan op het Bitcoin-netwerk. Dit heeft als doel om betalingen efficiënter te maken en congestie te verminderen.

4. Voor- en nadelen: Het grotere blokformaat van BCH heeft voordelen en nadelen. Het maakt snellere transacties en lagere kosten mogelijk, maar kan leiden tot centralisatie doordat het meer rekenkracht vereist om de grotere blokken te mijnen. Dit heeft geleid tot verdeeldheid binnen de crypto-gemeenschap.

5. Gebruik en acceptatie: Bitcoin Cash wordt gebruikt voor peer-to-peer-betalingen en kan worden opgeslagen in digitale portefeuilles zoals andere cryptocurrencies. Het wordt geaccepteerd door sommige handelaren en dienstverleners, maar heeft niet dezelfde mate van acceptatie als Bitcoin.

6. Ticker symbool: Bitcoin Cash wordt meestal aangeduid met het ticker symbool “BCH.” Hiermee wordt het onderscheiden van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Hoewel Bitcoin Cash voortkwam uit de wens om de transactie-efficiëntie te verbeteren, heeft het ook tot debatten en verdeeldheid binnen de cryptogemeenschap geleid.

Het is belangrijk op te merken dat, ondanks de verschillen, zowel Bitcoin als Bitcoin Cash waarde hebben en door verschillende groepen en individuen worden gebruikt en ondersteund. De keuze tussen hen hangt af van individuele voorkeuren en vereisten.

Lees ook: Beleggen in Bitcoin Cash >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *