Wat is Mining?

Mining is het proces waarbij nieuwe eenheden van een cryptocurrency worden gecreëerd en transacties worden geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain. Je kunt het dan ook zien als het mechanisme waar veel digitale valuta mee werken om efficiënt en veilig te opereren.

Hoe verloopt het mining proces?

Mining is een proces waarbij losse computers complexe wiskundige puzzels oplossen. De ingewikkelde som moet worden opgelost zodat transacties geverifieerd en beveiligd kunnen worden.

Is daar sprake van? Dan wordt de transactie goedgekeurd en toegevoegd aan een nieuw blok in de blockchain. Natuurlijk doet een miner dit niet voor niets. Voor al het werk wacht een beloning in de vorm van crypto.

Waarom is mining belangrijk?

Het minen is een zeer belangrijk onderdeel van het gedecentraliseerde karakter van cryptovaluta. Het zorgt namelijk voor zowel beveiliging als consensus (overeenstemming). Miners werken samen om te controleren of transacties geldig zijn. Is dat het geval, dan brengen ze nieuwe cryptomunten in omloop.

Het klinkt natuurlijk erg interessant om op een ‘gratis’ manier te profiteren van mining, maar de praktijk is weerbarstiger. Het proces van minen is niet bepaald duurzaam. Het kost zeer veel energie omdat het specifieke en geavanceerde hardware en rekenkracht vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *