Wereldberoemde gezicht achter Shiba Inu (SHIB) overleden

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Triest nieuws uit de cryptowereld: het symbool van meme-projecten Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) is niet meer. Investeerders van over de hele wereld pinken een traantje weg nu de legendarische Shiba Inu-hond Cheems/Balltze het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld.

Shiba als symbool van meme-coins

Het Shiba-ras is afkomstig uit Japan en inmiddels niet meer weg te denken uit de cryptowereld. Waarschijnlijk ben je de ‘Doge’ meme wel eens tegengekomen. Die is gebaseerd op de hond Kabosu, van wie rond 2010 een foto op social media werd gepost.

Hij keek met een grappige uitdrukking de camera in. Het bleek de geboorte van een fenomeen. In 2013 werd de bijzondere hond het symbool van Dogecoin, een crypto dat ontstond als grap. Mede door enthousiaste investeerders en tweets van Elon Musk ging de waarde van Dogecoin echter ‘to the moon’.

Cheems veroverde de wereld

Shiba Inu (SHIB) toonde zich een waardige opvolger/tegenstander van Dogecoin. Het is een van de meest populaire cryptomunten ter wereld. Dit project had sinds 2019 zijn eigen meme in de vorm van de hond ‘Cheems’. Hij heette eigenlijk Balltze, maar vanwege zijn liefde voor cheeseburgers kreeg hij deze bijnaam.

De crypto viervoeter zag er op de foto nogal onzeker uit, maar dat maakte SHIB investeerders helemaal niet uit. Steeds vaker was de hond te zien op social media platforms. Sterker nog, het kreeg een eigen non-fungible token (NFT) collectie!

Gezondheidsproblemen

Helaas is Cheems sinds 19 augustus niet meer onder ons. De hond had gezondheidsproblemen en stierf tijdens een operatie. Hij is 12 jaar oud geworden. De eigenaresse deelde het trieste bericht op Instagram.

Daarin gaf ze aan dat fans vooral fijne herinneringen moesten delen in plaats van lang stil te staan bij hun verdriet. Cheems heeft veel mensen troost gegeven, met name tijdens de moeilijke Corona-jaren. Moge hij rusten in vrede!

Voordelig en veilig jouw Shiba Inu en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *