Strengere cryptowetten op komst in Europa

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De adoptie van crypto neemt toe, maar strengere wetgeving ook. Wat je er ook van vindt: we ontkomen er simpelweg niet aan. In Straatsburg is er binnen de Europese Unie gestemd voor strengere crypto belastingwetgeving. Maar liefst 90 procent van de aanwezigen wil graag autoriteiten crypto trading en crypto winsten beter kunnen overzien.

Wie stemden voor in de Europese Commissie?

535 wetgevers stemden in Straatsburg voor strengere regels rondom crypto in Europa. Er werden slechts 57 tegenstemmen gesteld en 60 aanwezigen brachten geen stem uit. De nieuwe regelgeving maakt deel uit van het zogeheten ‘Directive on Administrative Cooperation’ (DAC8). De Europese Commissie hield zich sinds afgelopen december bezig met dit juridische raamwerk.

Wanneer gaat de nieuwe wetgeving gelden?

De stemronde heeft grote gevolgen voor crypto investeerders, maar wel pas over een aantal jaren. Er komen nieuwe belastingregels die rond 2026 gaan gelden. Zowel crypto bedrijven als investeerders krijgen vanaf dat moment te maken met verscherpte monitoring. Zo wordt er strenger gecontroleerd of iemand crypto bezit en zijn of haar winst aangeeft.

Digitale euro op komst in Europa

Er zijn meer ontwikkelingen op het gebied van crypto en de Europese Unie. Zo lanceert de Europese Centrale Bank (ECB) in de nabije toekomst mogelijk een central bank digital currency (CBDC). Dit houdt in dat de ECB een digitale variant van de euro gaat uitgeven.

De plannen liggen er, maar de ontwikkeling en de implementatie moet nog plaatsvinden. Ook in de Verenigde Staten hebben instanties invloed op de ontwikkelingen en prijzen van crypto, zoals de FED.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *