Rentebeslissing FED: welke invloed heeft dit op de prijs van Bitcoin?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De cryptomarkt is dynamisch en onvoorspelbaar, dat weten we allemaal. Gisteren schudde het wederom op zijn grondvesten. Dit keer omdat de FED, de Amerikaanse centrale bank, voor het eerst in vijftien maanden een rentepauze aankondigde. Een historisch moment aangezien dit de snelste verhoging van de rente in vier decennia betekende.

Rentepauze Amerikaanse centrale bank

De rentepauze in de VS heeft direct impact op de cryptomarkt. Zo kelderde de prijs van Bitcoin behoorlijk. Voor de beslissing van de Federal Reserve stond de koers op 26.000 dollar bij Bybit. Na het nieuws vond echter een behoorlijke daling plaats naar 24.800 euro bij Bitvavo. Slecht nieuws voor investeerders, want dit was de laagste prijs sinds maart.

Niet alleen Bitcoin investeerders voelen de gevolgen van de rentebeslissing van de FED. Ook cryptocurrencies zoals Ether (-3 procent in slechts drie uur), ADA (-5 procent) en SOL en MATIC (-4 procent) maakten een flinke koersdaling door.

Voor heel even leek de koers van Bitcoin te herstellen en kwam het boven de 25.000 euro uit. Dit bleek echter geen stand te houden. Bitcoin staat op het moment van schrijven (15 juni) op verlies.

Investeerders onzeker over het koersverloop

De beslissing van de Amerikaanse centrale bank volgt op de inflatie die langzamer daalt dan verwacht. Ook de economie houdt beter stand dan voorzien. Welk effect dit heeft op de prijs van verschillende activa, zoals crypto, is onzeker.

Bitcoin staat op dit moment op 41 in de bekende ‘Fear & Greed Index’. Dit betekent dat veel investeerders onzeker zijn over het koersverloop en voorzichtig te werk gaan.

Crypto investeerders beleven vandaag een spannende dag. De rente beslissing van de Amerikaanse centrale bank is namelijk nog maar het begin. Om 14.15 uur Nederlandse tijd zal de Europese Centrale Bank (ECB) ook haar rentebesluit bekend maken.

De verwachting is dat er een renteverhoging van 0.25 procent zal plaatsvinden. De impact van deze beslissing op de cryptomarkt is waarschijnlijk minder groot. Toch blijft het altijd afwachten. We houden het in de gaten!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *