Ruim 2 miljoen Nederlanders in het bezit van crypto

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Tien jaar geleden had slechts een klein groepje Nederlanders cryptomunten in het bezit. In het afgelopen decennium is er echter veel veranderd. In opdracht van crypto bedrijf Diamond Pigs voerde Peil.nl een onderzoek uit naar de digitale valuta markt. Wat blijkt? Ruim 2.1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een belegging in crypto. Dit komt neer op ruim 15 procent van de bevolking.

Grootste deel crypto investeerders is jong en/of man

Anno 2023 weet bijna iedereen wat crypto is. En dat niet alleen, want het aantal mensen dat besluit om Bitcoin, Ethereum of een andere digitale munt te kopen neemt alleen maar toe.

De kans is best groot dat ongeveer 20 procent van de bevolking over een paar jaar een of meerdere cryptocurrencies in het bezit heeft. Op dit moment is het overgrote deel van de investeerders man, zo’n 76 procent. Ook jongeren en hogere inkomens hebben veel interesse in digitaal geld.

Meer dan 10.000 euro aan crypto

Diamond Pigs is een bedrijf dat in handen is van Vincent Everts, een trendwatcher. Hij schakelde Peil.nl in om eens te kijken hoeveel Nederlanders op dit moment crypto hebben. Het onderzoek vond plaats onder 11.000 respondenten en leverde interessante resultaten op. Zo bezit 2 procent van onze landgenoten voor meer dan 10.000 euro in crypto.

Wat is de meest populaire exchange van Nederland?

De meest populaire crypto exchange is op dit moment Bitvavo. De lage handelskosten en bonussen dragen daar ongetwijfeld aan bij. Het bedrijf uit Amsterdam is marktleider met 40 procent.

Tot voor kort was Binance met een marktaandeel van 22 procent de grootste concurrent van Bitvavo. Maar omdat het geen vergunning kreeg van DNB zijn alle activiteiten op de Nederlandse markt sinds 17 juli gestopt.

Overstap Binance naar Bitvavo

Binance is overigens de enige crypto exchange die te maken heeft met een onderzoek van de SEC en diverse aanlachten. Ook Coinbase zit in de problemen. Die heeft in Nederland 14 procent marktaandeel.

Vanwege alle problemen stappen steeds meer investeerders over naar Bitvavo. Van de Binance klanten is inmiddels 26 procent naar deze populaire exchange overgestapt. 10 procent kiest voor Coinmerce en 25 procent geeft de voorkeur aan een andere exchange.

Profiteer van een exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *