Ripple lanceert eigen stablecoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Zodra Ripple een grote aankondiging doet staat de cryptomarkt op zijn kop. Vandaag is weer zo’n dag, want het crypto bedrijf kondigt aan een eigen stablecoin te gaan lanceren. Er komt dus een tweede cryptocurrency naast XRP en dat had meteen invloed op de koers. Die steeg in slechts enkele minuten met een paar procent.

Waar is deze nieuwe stablecoin beschikbaar?

Ripple is van plan om een stablecoin te lanceren die gekoppeld is aan USD. In eerste instantie is het alleen beschikbaar op de blockchains van XRP en Ethereum (ETH), maar daar komt in de nabije toekomst mogelijk verandering in.

Hoe zorgt Ripple voor vertrouwen?

Contante dollars en kortlopende Amerikaanse staatsobligaties moeten voor de dekking gaan zorgen van de gloednieuwe stablecoin. Een externe partij wordt ingeschakeld om alle reserves te controleren. Om het vertrouwen in de munt nog verder te vergroten publiceert Ripple enkele maand een verklaring. Een debacle zoals bij Terra Luna moet immers voorkomen worden.

Huidige stablecoinmarkt

Op dit moment staan USDC van Circle en USDT van Tether eenzaam aan de kop wat betreft stablecoins. Deze markt is op het moment van schrijven meer dan 150 miljard dollar waard. Naar schatting zal dit rond 2030 verder gestegen zijn naar 2,8 biljoen dollar.

Het perfecte moment om de Ripple stablecoin te lanceren

De lancering van de stablecoin van Ripple vindt eind dit jaar plaats. Eigenlijk was het bedrijf al van plan om het eerder te lanceren, zo laat een hooggeplaatste medewerker van het bedrijf weten. In strategisch opzicht is 2024 het perfecte moment. Er is namelijk steeds meer kritiek op Tether en tegelijkertijd neemt de interesse in stablecoins toe.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *