Nieuwe stablecoins wet in de VS

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Momenteel richt de Amerikaanse overheid het vizier op crypto. De wetgeving rondom digitaal geld en exchanges is dit jaar al flink uitgebreid. Nu zijn ook stablecoins aan de beurt.

Nieuwe wet rondom stablecoins

Wat betreft crypto worden er op wetgevend gebied grote stappen gezet. Zo meldt CoinDesk dat een wet rondom stablecoins weer een stukje dichterbij is. Het Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met nieuwe regelgeving , die overigens nog wel moet worden goedgekeurd door de Senaat en het Witte Huis.

Meerdere nieuwe crypto wetten

De wet rondom stablecoins komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het volgt na twee andere wetten die betrekking hebben op de bescherming van de consument op de cryptomarkt. De bedoeling is dat de nieuwe regelgeving duidelijk maakt wat wel en niet toegestaan is in de crypto industrie.

Beren op de weg

De kersverse stablecoin wet is opgesteld door de Republikeinse Partij. En dat is precies de reden waarom goedkeuring nog lang niet zeker is. Op dit moment is de Senaat in handen van de Democratische Partij. En haar leden zien nog veel obstakels.

Zo noemt Maxine Waters, Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden, het een ‘race to the bottom’. De stablecoin wet zou vanwege de introductie van 58 verschillende licenties zeer complex zijn

Crypto exchanges onder vuur

De crypto markt heeft het momenteel niet gemakkelijk. Zo liggen Binance en Coinbase behoorlijk onder vuur omdat ze door de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn aangeklaagd. De Amerikaanse commissie is van mening dat de bedrijven ongeregistreerde effecten verkopen, terwijl dat niet is toegestaan.

Eerder stopte Binance in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, met het aanbieden van zijn crypto activiteiten omdat het geen licentie ontving van de crypto waakhonden. Bitvavo en andere exchanges springen momenteel in het gat dat Binance heeft achtergelaten.

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS te handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *