Rechtszaak tegen Cristiano Ronaldo vanwege Binance-samenwerking

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Cristiano Ronaldo is een van de meest populaire voetballers ter wereld. Hij heeft maar liefst 850 miljoen volgers op verschillende social media kanalen. Ondanks dat heeft de Portugees nu te maken met een rechtszaak. Aanklagers beweren dat ze veel geld hebben verloren door zijn samenwerking met Binance. Wat is er precies aan de hand?

Waarom is er een rechtszaak tegen Ronaldo aangespannen?

Op 27 november spanden meerdere personen in de rechtbank in Florida een rechtszaak aan tegen Ronaldo. Ze zijn van mening dat hij Binance geholpen heeft met de verkoop van ongeregistreerde effecten. De eisers zijn Mikey Vongdara, Gordon Lewis en Michael Sizemore. Het drietal wil een schadevergoeding en een dekking van alle juridische kosten.

Samenwerking tussen Binance en de meest populaire voetballer ter wereld

Crypto exchange Binance en de voetballer hebben sinds 2022 een samenwerking voor meerdere jaren. De bedoeling was dat Ronaldo een aantal non-fungible tokens (NFT) zou promoten.

Volgens de aanklagers verkocht hij echter ook diverse crypto-rendement programma’s en BNB, de token van Binance. En dat zijn volgens de aanklagers ongeregistreerde effecten.

Meer zoekopdrachten naar Binance

Het besluit om samen te gaan werken met Ronaldo nam Binance natuurlijk niet zomaar. De positieve associatie die de voetballer oproept zou ook het imago van de exchange verbeteren. Zo zagen meer mensen het als een betrouwbare plek om te handelen in crypto.

In de praktijk bleek de samenwerking dan ook een groot succes. Mede dankzij Cristiano Ronaldo steeg het aantal zoekopdrachten naar ‘Binance’ maar liefst 500 procent, zo laten zijn advocaten weten.

Binance in de problemen

Binance heeft momenteel te maken met grote problemen. Zo trof het onlangs een schikking van 4 miljard met de Departement of Justice (Ministerie van Justitie) en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC). CEO Changpeng Zhao bekende schuld aan anti-witwasaanklachten van het Ministerie van Justitie. Hij is inmiddels afgetreden.

Geen vergoeding bekend gemaakt

De aanklagers zijn ook van mening dat Ronaldo geen financieel expert is en dus niet geschikt is om financiële producten te promoten. Ze wijzen ook op de regels van de Securities and Exchange Commission (SEC) waarin staat dat elke celebrity de vergoeding bekend moet maken die hij of zij ontvangt voor het promoten van crypto. Dit heeft de voetballer niet gedaan.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan de exchange Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *