Optimism netwerk organiseert airdrop

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Er zijn best veel mogelijkheden om geld te verdienen met crypto zonder dat je een investering doet. Airdrops zijn daar een goed voorbeeld van. Binnenkort staat er een airdrop van het Optimism netwerk op het programma. Het betreft het OP token, ter waarde van 26 miljoen dollar. Actieve governance deelnemers komen er voor in aanmerking.

Wat is het Optimism netwerk?

Regelmatig kom je op social media netwerken berichten tegen over airdrops. Wees echter voorzichtig, want soms is er sprake van oplichting. Bij de airdrop van het Optimism netwerk is dat gelukkig niet het geval. Het project bestaat echt en is een Layer 2 schalingsoplossing voor het Ethereum netwerk. Het is speciaal ontworpen om de transactiekosten te verlagen.

Oplossing voor problemen met doorvoercapaciteit

Ook wil Optimism problemen met de doorvoercapaciteit van het ETH netwerk oplossen. Die hapert wel eens vanwege het toenemende aantal transacties. Ook lopen de kosten soms hoog op. Het Optimism netwerk moet daar een einde aan maken. Om de doorvoercapaciteit van ETH netwerk te verbeteren en te vergroten.

Hoeveel tokens heeft deze derde airdrop?

Overigens is dit niet de eerste airdrop van Optimism. Het is alweer het derde in het rijtje en draagt dan ook de naam ‘Airdrop 3’. In totaal worden er 19,4 miljoen tokens van Optimism onder 31.000 unieke adressen verdeeld.

Deze airdrop beloont governance deelnemers die de de vorige keer niets hebben ontvangen. Dit terwijl ze tussen 20 januari en 20 juli 2023 meestemden met hun OP tokens. Het blijkt 25 procent van de adressen de vorige ronde niet heeft deelgenomen, en dat is jammer.

Lagere beloning

Overigens ligt de beloning wel een stuk lager dan de eerste keer. Op 1 juni 2022 vond een verdeling van 200 miljoen OP tokens plaats onder 250.000 gebruikers.

Een enorme hoeveelheid als je het vergelijkt met de tweede airdrop, waarbij er 11 miljoen tokens onder 300.000 adressen te verdelen waren. Uiteindelijk hoopt Optimism met deze beloningen de loyaliteit en betrokkenheid van netwerk gebruikers te vergroten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *