Opent China de deur naar crypto?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Crypto investeerders voelen zich niet bepaald thuis in China. Het land staat namelijk zeer negatief tegenover digitale valuta. Sterker nog: sinds september 2011 mag je er niet eens handelen in digitale munten. Ook crypto mining is er tot heden verboden.

Bijzonder genoeg heeft een Chinese rechter vandaag besloten dat je wél cryptocurrencies mag bezitten in China. Betekent dit dat het land de deur voor crypto langzamerhand op een kiertje zet?

Rechter: bezit digitale valuta in China is legaal

Volgens de rechter is het bezit van digitale valuta in China legaal. Dat is opmerkelijk, aangezien crypto trading er al langere tijd verboden is. Het bijzondere bericht was afkomstig van het lokale mediakanaal Odaily. Het ‘officiële bericht’ van een van de rechtszalen uit het land is inmiddels offline gehaald.

Dit neemt niet weg dat een rechter vindt dat inwoners van China crypto als eigendom mogen bezitten. Het bezit van digitaal geld wordt zelfs beschermd door de wet. We weten overigens niet of de Chinese Communistische Partij (CCP) en het hooggerechtshof het eens zijn met de rechter.

Chinese bedrijven gebruiken blockchain

De uitspraak van de rechter toont aan dat crypto langzamerhand voet aan de grond krijgt in China. De deur staat op een kiertje, helemaal als je bedenkt dat een groot deel van alle blockchain patenten op onze planeet van Chinese origine is. Blockchain is niet verboden en dus gebruiken Chinese bedrijven het graag. Ook de populariteit van NFT’s is erg populair in het land.

Binance verboden

Op dit moment is Binance nog steeds geblokkeerd in China, door middel van een firewall. En de meeste bedrijfsactiviteiten met betrekking tot crypto vinden plaats in Hong Kong. Ondanks het verbod op Binance maken zeer veel Chinezen gebruik van de exchange. Sterker nog: ze vormen het grootste deel van het handelsvolume.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *