Nieuwe all-time high voor Bitcoin: meer dan 48 miljoen wallet adressen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het aantal Bitcoin (BTC) wallets neemt elke dag toe. De uitvinding van Satoshi Nakamoto bereikt elk hoekje van de planeet en dat is te merken. Inmiddels is er een nieuw record gevestigd: vandaag oversteeg het aantal Bitcoin wallet adressen de 48 miljoen.

En dat terwijl de koers op dit moment nogal volatiel is. Toch stemt deze historische prestatie hoopvol, want het laat zien dat er sprake is van wereldwijde adoptie .

Nieuwe all-time high voor Bitcoin

Op 3 september 2023 vestigde Bitcoin een nieuwe all-time high. Niet qua koers, maar wel wat betreft het aantal wallet adressen: 48.24 miljoen. Dit blijkt uit gegevens van IntoTheBlock, en blockchain analyse platform.

De cijfers laten zien dat steeds meer mensen het serieus nemen als middel voor gedecentraliseerde peer-to-peer betalingen Tevens is de cryptomunt een digitale opslag van waarde waar miljoenen mensen van over de hele wereld gebruik van maken.

Wat zegt het aantal wallets over de adoptie van Bitcoin?

De vraag is natuurlijk wel: wat zegt het groeiende aantal wallets over de adoptie? Best veel, want in feite weerspiegelt het de groeiende gebruikersbasis binnen het netwerk van BTC. Bitcoin investeerders hadden in 2023 om precies te zijn 5.61 miljoen nieuwe Bitcoin wallet adressen aangemaakt.

Steeds meer gebruikers van het netwerk

Wanneer je de bovenstaande cijfers vergelijkt met die van 2022 wordt het helemaal interessant. In 2022 maakten gebruikers namelijk 3.62 miljoen BTC wallet adressen aan. Dus het aantal gebruikers van Bitcoin is vele malen hoger dan het jaar daarvoor, en 2023 is nog niet eens ten einde.

Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor meer adoptie

Nieuwe ontwikkelingen rondom Bitcoin dragen zeker bij aan de wereldwijde adoptie. Zo is er steeds meer aandacht van institutionele beleggers en heeft Grayscale een belangrijke overwinning geboekt op de SEC. Dit stimuleert meer particuliere beleggers om ook in crypto te investeren. Al vele malen is voorspeld dat er een einde zou komen aan Bitcoin, maar het netwerk floreert en is ondanks de volatiliteit veerkrachtig.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *