Instroom van Bitcoin op exchanges vlak voor overwinning Grayscale

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De cryptomarkt heeft het niet gemakkelijk momenteel. Rechtszaken, beschuldigingen van fraude en koersdalingen blijven elkaar opvolgen. Toch is er ook veel goed nieuws te melden. Zo behaalde Grayscale onlangs een overwinning op de SEC. Opvallend genoeg zagen analisten vlak voordat dit nieuws bekend werd dat er ruim 30.000 Bitcoin op exchanges instroomde. Hoe kan dit?

Waardoor steeg de koers van Bitcoin?

De koers van Bitcoin (BTC) steeg dinsdag met meer dan 7 procent nadat een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat de beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) om het ETF-verzoek van Grayscale af te wijzen onterecht bleek te zijn geweest. De rechter noemde het zelfs ‘arbitrair en ‘grillig’.

Opvallend: 30.000 BTC verplaatst

Dat de Bitcoin koers na het nieuws steeg is geen verrassing, wel dat er vóór de uitspraak ongeveer 30.000 BTC ter waarde van 822 miljoen dollar werd verplaatst naar een adres dat gekoppeld is aan een exchange beurs. Na de uitspraak was de bekendste cryptomunt ter wereld ruim 28.000 dollar waard.

Wisten sommige Bitcoin traders wat er ging gebeuren?

De kans is groot dat sommige traders anticipeerden op de prijsstijging. Zodoende bereidden ze zich van tevoren voor door hun cryptomunten naar exchanges te verplaatsen.

Traders verplaatsen hun crypto vaker naar exchanges wanneer ze bijvoorbeeld hun digitale valuta gebruiken als marge voor derivaten transacties. Een verhoogde instroom op exchange wordt daarom vaak gezien als een teken dat er prijsschommelingen komen.

Reactie op Twitter

“Vlak voor de overwinning van Grayscale tegen de SEC nam het aanbod op Bitcoin exchanges aanzienlijk toe. Het is duidelijk dat er traders aan het werk waren die wisten dat dit onvermijdelijk zou leiden tot een toename van de marktkapitalisatie van de cryptomarkt” aldus een tweet van het platform Santiment, die ook het volgende de wereld instuurde:

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *