Koers Solana (SOL) door het dak: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Solana (SOL) beleggers knijpen momenteel in hun handjes. Het gaat heel erg goed met de koers van deze bekende cryptomunt. Sterker nog: inmiddels is het hoogste niveau sinds mei 2022 bereikt. Wat is er aan de hand?

Positief sentiment rondom Bitcoin (BTC)

De geruchten rondom Bitcoin (BTC) draaien momenteel op volle toeren. Mogelijk komt er een goedkeuring van een BTC spot exchange traded fund (ETF) en dat zorgt voor veel enthousiasme onder beleggers. En dat heeft absoluut zijn weerslag op andere cryptocurrencies, waaronder Solana. Die is wat betreft de koersstijging een van de grootste winnaars van de afgelopen weken.

Aanvraag van BlackRock

Er is meer goed nieuws uit cryptoland. Zo heeft vermogensbeheerder BlackRock een aanvraag ingediend voor een Ethereum (ETH) ETF. Ook dit nieuws zorgt voor groot enthousiasme onder beleggers. Bovendien zijn er opvallende overeenkomsten tussen Ethereum en Solana. Zodoende stijgt de koers van de laatstgenoemde cryptocurrency flink door het nieuws van BlackRock.

Rechtszaak tegen FTX speelt ook een rol

Tenslotte is er nog het nieuws rondom de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried. De rechter heeft de voormalige topman van de failliete exchange schuldig verklaard. Een definitief vonnis volgt in maart. FTX had meer dan 5 miljoen dollar van Solana in het bezit. De cryptomunten worden hoogstwaarschijnlijk verkocht om schuldeisers te betalen. Een logisch gevolg daarvan is een dalende koers. Het tegenovergestelde is echter het geval. Beleggers zijn blij dat het proces ten einde komt en ook daardoor stijgt de prijs van Solana.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker/exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *