Solana (SOL) introduceert nieuwe software tool voor games

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Crypto en de gamewereld raken langzamerhand aan elkaar verslingerd. Steeds meer game ontwikkelaars maken gebruik van blockchain. Dankzij Solana (SOL) is er een nieuwe en belangrijke stap gezet. Het wil de ontwikkeling van games op de layer-1 blockchain eenvoudiger maken met behulp van de nieuwe softwaretool GameShift.

Wat is GameShift?

GameShift is een belangrijke stap voor de game wereld. Vanaf nu is het mogelijk om Web3-aangedreven games te bouwen zonder dat ze veel kennis nodig hebben van codering en de vaak complexe blockchain technologie.

Misschien klinkt GameShift je bekend in de oren. Dat is niet gek, want de software tool werd voor het eerst geïntroduceerd in juli, om precies te zijn tijdens een Solana gaming evenement in San Diego.

Welke rol speelt Solana (SOL)?

De software tool is ontworpen door Solana Labs. Dit bedrijf focust zich ook op de ontwikkeling van Solana, maar kijkt nu ook naar de gamewereld. De bèta-versie van GameShift werd op 31 oktober aangekondigd tijdens Breakpont in Amsterdam. Dit is een groot jaarlijks evenement die de Solana Foundation jaarlijks organiseert.

GameShift en API

Tijdens Breakpoint komen allerlei initiatieven op het gebied van blockchain, crypto adoptie en games aan bod. Het vindt plaats in onze hoofdstad en is te bezoeken tot 3 november. De introductie van GameShift trok meteen de aandacht van het publiek.

Het is een nieuwe software tool waarmee een game ontwikkelaar eenvoudiger dan ooit spellen op het Solana netwerk kan bouwen of overzetten. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van crypto toepassingen van andere partijen op basis van een zogeheten Application Programming Interface (API).

Hoe werkt de API van GameShift?

De API van GameShift werkt in principe vrij eenvoudig. Het betreft een aantal protocollen en regels waarmee diverse softwaretoepassingen met elkaar kunnen communiceren.

Ondertussen wordt alles wat te maken heeft met de blockchain technologie achter de schermen verwerkt. Zodoende kan een software ontwikkelaar zich focussen op game ontwikkeling in plaats van coderen en het omgaan met blockchain technologie.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *