In naam der wet: politieagent steelt 82 BTC

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vertrouw jij de politie blindelings? Dat snappen we, maar helaas is niet iedere politieagent is even betrouwbaar. Dat blijkt maar weer nu een agent uit Australië mogelijk maar liefst 82 BTC stal tijdens een inval. Hij verstuurde de cryptomunten van een verdachte notabene naar zijn eigen wallet op Binance

Hoeveel BTC is er gestolen?

82 BTC is omgerekend natuurlijk héél veel geld. Dat betekent echter niet dat je het mag stelen. Helemaal niet als je ook nog een politieagent bent. Volgens de Nationale Anti-Corruptie Commissie van Australië roofde hij een hardware wallet van Trezor leeg. Het ging om precies 81,62 Bitcoin en de criminele daad werd gepleegd op een misdaadlocatie. Over ironie gesproken…

3 weken wachten en verdwenen de Bitcoins

De hardware wallet werd aangetroffen in een woning. Daar deed de Australische politie een drugsinval. De waardevolle digitale portemonnee mocht echter niet direct worden geopend. Het duurde maar liefst 3 weken tot er gerechtelijke toestemming kwam, en tegen die tijd bleek de BTC al verdwenen.

Politieagent verdacht

In eerste instantie dachten de cybercrime eenheid dat een crimineel die in het drugspand woonde betrokken was bij de diefstal. Onderzoek wees uit dat dit niet het geval was. Zo leek er een apparaat te zijn gebruikt met een seed phrase voor de hardware wallet.

Zodoende kwam er een agent in beeld die de crypto mogelijk verzonden had. Agent William Wheatley kreeg een aanklacht aan zijn broek, namelijk het stelen van bijna 82 Bitcoins!. Wheatley zelf geeft aan onschuldig te zijn. Hij ontkent dat hij de BTC heeft verzonden voor persoonlijk gewin en is van plan om alle aanklachten aan te vechten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *