Honderdduizenden crypto van Mark Cuban gestolen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Tech miljonair Mark Cuban heeft wel eens betere weken gehad. Afgelopen vrijdag werd de Amerikaanse zakenman het slachtoffer van een crypto hack, in navolging van Vitalik Buterin. Hij verloor een bedrag van maar liefst 870.000 dollar.

De investeerder en eigenaar van NBA-team Dallas Mavericks hoeft niet direct op een houtje te bijten, want hij heeft een geschat vermogen van 4.4 miljard dollar. Maar zonde is het wel!

Crypto tokens gestolen

Cuban heeft voor miljoenen dollars in crypto geïnvesteerd. Hij wist een deel van zijn bezit in veiligheid te brengen, maar verloor alsnog honderdduizenden dollars. Hackers wisten een aantal stablecoins uit zijn Meta Mask te stelen, net als SuperRare, Lido ingezette ETH en veel Ethereum Name Service tokens.

Opvallende activiteiten op MetaMask

Interessant genoeg was de crypto wallet van Cuban 160 dagen inactief. Plotseling vond er weer activiteit plaats en dit viel crypto speurnus @WazzCrypto meteen op. Hij gooide een Tweet de wereld in:

Mark Cuban de hoogte gebracht van hack

“Is de portemonnee van Mark Cuban net leeggehaald?” schreef de crypto speurneus, die het nogal verdacht vond. En er bleek inderdaad iets niet te kloppen. Vervolgens verschenen er meer berichten waarin stond dat de ondernemer op de hoogte was gebracht van de vermeende hack.

Media outlet DL News nam contact op. Cuban ondernam snel actie en verplaatste 2 miljoen dollar aan USDC naar Coinbase. Ook wist hij een groot deel van zijn MATC coins te redden.

Reactie van Mark Cuban

Een tijdje later reageerde Cuban op het nieuws. “Ze moeten me in de gaten hebben gehouden vertelde hij”. Zodoende voelde de ondernemer zich gedwongen om na maanden weer crypto transacties vanuit MetaMask uit te voeren. Het is maar goed dat de ondernemer en investeerder op de hoogte werd gebracht, anders was het veel slechter afgelopen!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *