Grote hoeveelheden XRP naar exchanges verstuurd: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Er is iets vreemds aan de hand met XRP. Wie een blik werpt op recente cijfers ontdekt dat er de afgelopen dagen zeer veel van deze crypto naar verschillende exchanges is overgemaakt. Het gaat om een grote hoeveelheid XRP, afkomstig van verschillende whales. Inmiddels is de geruchtenstroom op volle gang. Gaan deze rijke crypto beleggers hun digitale bezittingen verkopen?

Drie XRP transacties trekken de aandacht

Met name drie specifieke XRP-transacties zijn opvallend. Zo blijken er 24.6 miljoen van deze cryptomunten, met een totale waarde van 15 miljoen dollar, van een anoniem adres naar Bitstamp te zijn overgemaakt. Ook 18 miljoen XRP, dat maar liefst 11 miljoen dollar waard is, werd door een whale verzonden. In dat laatste geval ging het om de Bitso exchange.

Transactie van Ripple zelf leidt tot speculaties

Tenslotte deed Ripple zelf een opmerkelijke transactie. Maar liefst 120 miljoen XRP, met een waarde van zo’n 74 miljoen dollar, werd naar een onbekend adres verzonden. Niemand weet waarom dit plaatsvond. Ook deze actie heeft geleid tot speculatie over de koers van deze cryptomunt.

Volgt er zometeen een grootschalige verkoop?

Bovenstaande ontwikkelingen duiden mogelijk om een grootschalige verkoop van XRP. Of dat het geval is moet nog blijken, maar opvallend is het wel. Op een exchange is het mogelijk om snel grote hoeveelheden crypto van de hand te doen. Gebeurt dit daadwerkelijk met XRP, dan volgt er mogelijk een grote koersval. Beleggers houden de situatie dan ook scherp in de gaten.

Voorbijgestreefd door Solana

XRP presteert momenteel niet fantastisch. Qua marktkapitalisatie is het zelfs voorbijgestreefd door Solana (SOL). De cryptomunt is daarmee verstoten van de vierde plek op de lijst van grootste cryptocurrencies ter wereld. Solana heeft daarentegen in 2023 een opmerkelijk herstel vertoond.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *