Cryptomunt Solana maakt indrukwekkende groei door

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het sentiment op de cryptomarkt is momenteel erg positief. Sommige beleggers en experts durven zelfs al van een bullmarket te spreken. Daar is discussie over, maar feit is dat cryptomunt Solana op dit moment een indrukwekkende groei doormaakt. In slechts 24 uur steeg de waarde met maar liefst 18 procent! Wat is er aan de hand?

Waarom groeit Solana zo hard?

Een van de redenen voor de indrukwekkende groei van Solana is dat het aantal gebruikers op het netwerk groeit. Wie een blik werpt op de grafieken ziet steeds meer actieve adressen. Het netwerk breidde zich met name de afgelopen vier maanden flink uit.

Ook introduceerde het onlangs een nieuwe software tool voor games. Het resultaat? Stijgende koersen én de felbegeerde vierde plek qua marktkapitalisatie. Hoopgevend, aangezien het alweer twee jaar geleden was dat Solana op die plek stond.

Wuiven naar Binance Coin (BNB)

De huidige marktkapitalisatie van deze cryptomunt is 41.9 miljard. Het streeft daarmee Binance Coin (BNB) voorbij. Die doet het met een marktkapitalisatie van 41,8 miljard dollar ook niet slecht. BNB heeft het echter wel lastig door de problemen van de Binance exchange.

Wat is de huidige waarde van Solana?

De huidige waarde van Solana (SOL) is 98,40 dollar. Een stijging van 18 procent ten opzichte van de dag ervoor. Maar we weten allemaal dat de cryptomarkt erg veranderlijk is. Toch stemt het positief, helemaal als je bedenkt dat Solana op 21 december de marktkapitalisatie van XRP wist te overstijgen.

Dieptepunt lijkt alweer lang geleden

Het positieve nieuws is van harte welkom. Beleggers in Solana denken niet graag terug aan 2022. Aan het einde van dat jaar bereikte het een dieptepunt van onder de 10 dollar vanwege het faillissement van FTX.

De cryptomunt blijkt echter bijzonder veerkrachtig en heeft een indrukwekkend herstel doorgemaakt. Om het nog even te benadrukken: in een jaar tijd vertienvoudigde de waarde tot bijna 100 dollar!

Maar… blijf voorzichtig

Op de volatiele cryptomarkt mag je natuurlijk best euforisch zijn (leuk juist), maar blijf voorzichtig. Analisten waarschuwen voor de mogelijkheid van een marktcorrectie aan het einde van dit jaar. We houden de situatie voor je in de gaten!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *