Coinbase start stablecoin project in Afrika

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een van de voordelen van crypto is dat het valuta toegankelijk maakt voor mensen over de hele wereld. Zelfs wanneer ze geen toegang hebben tot een bankrekening. Een nieuw project van Coinbase is daar een zeer goed voorbeeld van. Het bedrijf is van plan om stablecoins te introduceren in maar liefst 20 Afrikaanse landen. Het werkt daarbij samen met het Afrikaanse Yellow Card.

Waarom lanceren Coinbase en Yellowcard dit project?

Coinbase en Yellowcard hopen dat miljoenen mensen in Afrika zo snel mogelijk toegang krijgen tot USDC. Op die manier kunnen ze op een snelle, betrouwbare en betaalbare manier transacties verrichten. In een gezamenlijke verklaring geven de bedrijven aan dat de betalingen plaats vinden op de decentrale en open L2 Base, via producten van Yellowcard en Coinbase.

In hoeveel landen vindt dit project plaats?

De twee bedrijven focussen zich op 20 landen. Zo gaat het project onder andere van start in Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Nigeria. Een complete lijst is te vinden op de website van Yellowcard.

Wat zijn de voordelen voor de Afrikaanse bevolking?

Het initiatief van Coinbase en Yellowcard biedt de Afrikaanse bevolking diverse voordelen. Zo wordt het mogelijk goedkoper om hulp vanuit het buitenland te krijgen. Ook interessant is dat gebruikers in Afrika gebruik mogen maken van de Coinbase Wallet. Die introduceerde kort geleden de optie om transacties te doen via links op social media netwerken.

Snellere transacties, lagere kosten

De transactiekosten van Coinbase en Yellowcard zijn veel lager dan die bij traditionele betaalnetwerken. Daarnaast vindt een transactie veel sneller plaats dan die bij een bank. Tenslotte beschermt deze manier van betalen beter tegen inflatie, waar veel Afrikaanse landen erg veel last van hebben.

Wat is de toekomst van dit initiatief?

De introductie van stablecoins is slechts de eerste stap in het toegankelijker maken van (digitaal) geld in Afrika. Op korte termijn mag de bevolking ook andere crypto gebruiken die bij Coinbase beschikbaar zijn.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *