Bitcoin Meester moet slachtoffer van hack terugbetalen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Helaas komt het regelmatig voor: crypto gebruikers die het slachtoffer worden van een hack. Zelfs Vitalik Buterin is er niet aan ontkomen. Vorig jaar wisten cybercriminelen de wallet van een investeerder op Bitcoin Meester leeg te roven. De gedupeerde besloot de exchange aan te klagen, en met succes. Onlangs besliste de rechter dat de exchange de schade grotendeels moet vergoeden.

Wat gebeurde er tijdens de hack?

25 mei 2022 is een dag die Tim van Riessen niet snel zal vergeten. Het lukte hackers om toegang te krijgen tot zijn e-mailaccount. Vervolgens stuurden ze een verzoek aan Bitcoin Meester om het wachtwoord van het account te veranderen. Dit lukte en binnen enkele minuten werd er crypto ter waarde van 4218 euro gestolen, zo weet de advocaat van de gedupeerde te melden.

Rechtszaak

Volgens het slachtoffer heeft Bitcoin Meester verzaakt om de cryptovaluta goed te bewaren en alleen te verkopen als de investeerder daar uitdrukkelijk zelf toestemming voor geeft. Maar volgens de exchange zelf had het slachtoffer zelf identificatie per e-mail moeten instellen. Bovendien zijn er twee manieren voor veilig inloggen aangeboden, zo luidde de verdediging.

En dit was het oordeel van de rechter…

Op 8 september vond de rechtszaak plaats tussen een klant van Bitcoin Meester en de exploitant van de exchange. Volgens de rechter zijn de argumenten van Bitcoin Meester niet voldoende, aangezien het de basistaak van de exchange is om crypto alleen in opdracht van de klant te bewaren, te verkopen en te verhandelen. En daar is bij het verzoek van de hackers geen sprake van geweest. Conclusie: Bitcoin Meester moet alle schade vergoeden.

Overigens spannen gedupeerde crypto beleggers wel vaker rechtszaken aan, bijvoorbeeld tegen Coinbase.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *