Betaal nu voor jouw Ferrari met Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Droom je al tijden van een luxe Ferrari? Dan heb je aardig wat centjes nodig. En je mag ook best digitaal betalen, want sinds kort is dat mogelijk in de Verenigde Staten. De kans is groot dat het Europese continent begin 2024 volgt. Dit laat de commercieel topman van Ferrari weten, Enrico Galliera.

Betaal voor jouw droomauto met digitale valuta

In een interview met persbureau Reuters liet Galliera bijzonder nieuws weten: sinds kort mogen Amerikanen met crypto valuta betalen voor hun Ferrari. En als ze die niet in hun digitale wallet hebben is Ether of USDC ook een mogelijkheid.

De laatste cryptomunt heeft een directe koppeling met de dollar. En die blijkt in het bezit van meer mensen dan je denkt. Veel jonge beleggers, maar ook autodealers gaven eerder aan graag te willen met crypto. Ferrari maakt dat nu mogelijk.

Wat hoopt Ferrari te bereiken met deze nieuwe dienstverlening?

Ferrari, een van de bekendste automerken ter wereld, hoopt met de beslissing om crypto aan te bieden nieuwe klanten aan te trekken. Het gaat met name om mensen die nog geen klant zijn, maar wel in staat zijn om een Ferrari te kopen. De prijs van deze sportwagen varieërt van 200.000 euro tot meer dan 2 miljoen euro.

Bedrijven accepteren wel/geen crypto als betaalmiddel

Het is een grote stap voor het wereldwijde merk Ferrari omdat lang niet elk bedrijf cryptomunten accepteert als betaalmiddel. De enorme volatiliteit speelt daar zeker een rol bij. Ook is niet iedereen blij met het feit dat het ecosysteem van Bitcoin en andere crypto enorm veel energie kost.

Sommige bedrijven accepteerden eerst crypto, maar besloten zich terug te trekken vanwege de enorme impact op het milieu. Tesla van Elon Musk is daar een goed voorbeeld van. Die stopte in 2021 met de optie om te betalen met Bitcoin. Wel biedt zijn bedrijf X sinds kort crypto betalings- en transactiediensten aan.

Hoe vindt de betaling bij Ferrari plaats?

Na een betaling met crypto voor een Ferrari wordt het bedrag omgezet in traditioneel geld. Dit vindt plaats met betaaldienstverlener BitPay. Het bedrijf controleert ook meteen of de digitale valuta afkomstig is van betrouwbare partijen. Op die manier worden criminele activiteiten, zoals witwassen, voorkomen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *