‘X’ gaat crypto betalings- en transactiediensten aanbieden

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het is Elon Musk gelukt: ‘zijn’ X is nu meer dan een berichten platform nadat hij onlangs de naam veranderde van Twitter in X, benadrukte hij dat het platform meer functionaliteiten moest krijgen. Vandaag is X erin geslaagd om een Rhode Island-licentie voor het aanbieden van crypto diensten te krijgen.

Dit betekent dat X nu crypto betalings- en transactiediensten mag aanbieden aan klanten. Wellicht is dit weer een nieuwe stap in de adoptie van crypto. De tijd zal het leren!

De bijzondere visie van Elon Musk

Elon Musk, de man achter bedrijven als Tesla en SpaceX, is altijd al geïnteresseerd geweest in het uitbreiden van de mogelijkheden van X buiten het gebruikelijke sociale netwerkplatform. Met de aankoop van de valutalicentie wordt zijn visie werkelijkheid.

Social media en crypto in de mix

Het mixen van crypto en sociale media is een gedurfde zet en X lijkt klaar om de weg te wijzen. Onlangs werd het platform geconfronteerd met financiële uitdagingen, wat Elon Musk openlijk toegaf. Maar met deze laatste ontwikkeling is X niet alleen een nieuwe richting ingeslagen, maar heeft het ook de potentie om social media en crypto samen te laten komen.

Vergunning voor aanbieden crypto diensten

Het Rhode Island Department of Business Regulation heeft bevestigd dat X, onder zijn nieuwe naam, een vergunning voor het aanbieden van crypto diensten heeft ontvangen. Deze licentie is cruciaal voor bedrijven die in de VS met crypto te maken hebben en transacties in deze wereld faciliteren.

Het geeft crypto investeerders toegang tot alles dat te maken heeft met digitale activa. Zo kan men binnenkort mogelijk traden in bekende cryptocurrencies als Bitcoin en Dogecoin.

Samenwerking tussen X en Strike

Een belangrijke stap die X onlangs heeft gezet is een samenwerking met Strike, een bekende Bitcoin-betalingsapp. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen gemakkelijk fiches overmaken in de vorm van Bitcoin. Daarnaast staat X toe dat Bitcoin- en Ethereum wallet adressen worden weergegeven op profielen, wat aantoont dat het platform cryptocurrencies op grote schaal accepteert.

Veilig en eenvoudig jouw crypto kopen? Profiteer dan nu van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *