Bekende crypto exchange in conflict met Floki

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Spanning en sensatie in cryptoland: er is ruzie tussen Floki en de crypto exchange Bitget. De TokenFi (TOKEN) is inmiddels zelfs verwijderd van de exchange. Uiteraard heeft het verhaal twee kanten. Wat is er precies aan de hand?

Hoe ontstond het conflict tussen Floki en Bitget?

Het conflict tussen Floki en Bitget begon op 18 oktober jongstleden. Eerstgenoemde kondigde op die dag een nieuw staking programma aan. Die ging samen met een nieuwe token genaamd TokenFi (TOKEN).

Floki was van plan om de token op meerdere exchanges te plaatsen. Er werden duidelijke afspraken gemaakt om alles goed te laten verlopen. Een daarvan was dat de exchanges minstens een week na de lancering moesten wachten met het starten van handelsdiensten.

Te vroege lancering van TokenFi

De lancering van TokenFi zou plaatsvinden op 27 oktober plaatsvinden, zo liet Floki weten. Toen ontstond er plotseling een probleem: crypto exchange Bitget bracht TokenFi namelijk op de markt vóór Floki. Om precies te zijn 12 minuten eerder. Dit tot groot ongenoegen van de ontwikkelaars van het Floki ecosysteem en alles wat daarbij hoort.

Nep tokens verkocht

Er bleek echter een addertje onder het gras te zitten. Bitget lanceerde namelijk een TokenFi token die hartstikke nep was! Floki liet vervolgens weten dat Bitget de crypto traders die de nep token kochten moet terugbetalen. Het gaat niet bepaald om een klein bedrag, namelijk 20 miljoen dollar.

Geen TOKEN handelsparen meer op Bitget

Bitget is uiteraard niet blij met de gang van zaken. Zodoende besloot het de handel in TOKEN te beëindigen. Interessant genoeg geeft de exchange daar wel een andere reden voor dan het aanbieden van neptokens. Volgens de exchange heeft het team achter Floki aan marktmanipulatie gedaan. Dit vond naar eigen zeggen plaats na de notering van de token op Bitget.

Bitget biedt compensatie aan: einde verhaal?

Alsof het De Rijdende Rechter betreft heeft Floki uiteraard een reactie gegeven op de marktmanipulatie beschuldiging. Het team geeft aan dat Bitget geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor het hele debacle.

Overigens biedt de exchange wel compensatie aan de investeerders in TOKEN. Bitget is van plan om alle tokens terug te kopen voor de hoogste prijs die het op de exchange heeft gehad. Komt hier nog iets achterwege? We wachten af!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *