Airdrop Jupiter (JUP) zorgt voor groot enthousiasme

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Enthousiaste investeerders moesten er even op wachten, maar daar is nu eindelijk de lancering van Jupiter (JUP). De airdrop van deze gedecentraliseerde DeFi hub van Solana (SOL) is een groot succes. De nieuwe token heeft op dit moment een marktkapitalisatie van iets minder dan een miljard dollar.

Grootse lancering van Jupiter (JUP)

Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel, en ook de lancering van deze token is groots. Een dag na de lancering was het 24-uurs volume groter dan Uniswap (UNI), meestal de grootste DEX in het crypto universum.

Regelmatig tokendistributies

De maximum circulerende voorraad van JUP is 1,35 miljard, zo gaf de oprichter van de token aan. De oprichter van het project gebruikt het pseudoniem ‘Meow’. Zijn of haar blogpost is hier te lezen.

Hij of zij gelooft dat Jupiter nog decennia lang zal bestaan. De token distributies vinden regelmatig plaats omdat ze de gemeenschap met elkaar verbinden, zo valt er te lezen in de blogpost.

Donker randje

Tegelijkertijd hebben de token distributies ook een donkere kant, zo schrijft de oprichter. Het is mogelijk ‘afleidend’ omdat sommige mensen alleen tokens willen verzamelen en niet daadwerkelijk het product gebruiken.

Hoe zijn de tokens van Jupiter verdeeld?

Laten we nog even kijken naar de tokenomics. 1 miljard tokens zijn bestemd voor de airdrop en 250 miljoen voor de lanceerpool. Tenslotte is 50 miljoen opzij gezet voor onmiddellijke behoeften en nog eens 50 miljoen voor leningen aan CEX-marketmakers.

Buffer van miljoenen tokens

Het team achter JUP heeft ook een buffer ingesteld van maar liefst 33 miljoen tokens. Die maken geen deel uit van de airdrop omdat het bijvoorbeeld gaat om gecompromitteerde wallets. Het team is verder van plan om elke 31 januari meer tokens te geven aan gebruikers van Jupiter. Mogelijk motiveert dit investeerders om in het project te blijven zitten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *