Western Union gaat samenwerken met Ripple (XRP)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De wereldwijde adoptie van crypto gaat gestaag verder. Zo is er vandaag groot nieuws te melden over Ripple (XRP): Western Union gaat een langdurige samenwerking aan met het bedrijf! En dat zorgt voor veel enthousiasme, aangezien Western Union een grote naam is wat betreft het faciliteren van internationale geldtransfers. Sterker nog: het is actief in meer dan 200 landen.

Een nieuwe stap voor de wereldwijde adoptie van crypto

Dat Western Union interesse heeft in de technologie van Ripple is een nieuwe stap wat betreft de wereldwijde adoptie van crypto. De CEO van het bedrijf, Hikmet Ersek, maakte tijdens een persconferentie bekend dat er interesse in XRP.

Ook wist hij te vertellen dat verschillende innovaties en integraties inmiddels al druk worden onderzocht. Een daarvan is xRapid, die razendsnelle internationale banktransacties mogelijk moet maken.

Wat maakt xRapid zo bijzonder?

Financiële bedrijven en instellingen, zoals Western Union, zijn zeer te spreken over xRapid omdat het transacties versnelt en goedkoper maakt. Een transactie met XRP verloopt over het algemeen veel sneller dan die van Bitcoin, toch wel de meest bekende cryptomunt ter wereld.

Meer bedrijven gebruiken Ripple technologie

Overigens zijn er nog veel meer bedrijven die samenwerken met Ripple. Zo is de monetaire autoriteit van Saudi Arabië inmiddels ook overtuigd van het nut van deze cryptocurrency.

Er is met name interesse in de zogeheten ‘Xcurrent blockchain’ software. Deze belangrijke bedrijfssoftware focust zich op de communicatie tussen banken. Het Interledger Protocol (ILP) maakt dit alles mogelijk.

Eindelijk goed nieuws na tegenslagen

Ripple (XRP) kan wel wat goed nieuws gebruiken na alle rechtszaken en de recente crypto crash van 17 augustus. In slechts enkele weken daalde het van 0.92 dollarcent naar 0.52 dollarcent.

Maar wellicht brengt het gebruik van de XRP technologie door Western Union daar snel verandering in. Overigens gaan er geruchten dat Robinhood binnenkort mogelijk Ripple (XRP) toegevoegd. Ook dat zou goed nieuws zijn!

Betrouwbaar en veilig Ripple en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *