Welkom juli: groene cijfers voor Bitcoin (BTC)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Juni ligt achter ons en dat vinden veel Bitcoin beleggers helemaal niet erg. De koers van de bekende cryptomunt stond afgelopen maand regelmatig in het rood. Als we historische cijfers mogen geloven, komt daar de komende weken verandering in. De voortekenen zijn positief: op de eerste dag van juli ligt de waarde van Bitcoin inmiddels boven de 63.000 dollar.

Historische data voorspellen opwaartse trend

Goed nieuws voor ietwat teleurgestelde BTC beleggers: de koers van de meest bekende cryptomunt ter wereld steeg de afgelopen 24 uur met enkele procenten. Of er sprake is van een opwaartse trend is nog even afwachten, maar het stemt in elk geval positief. En wie graag de toekomst voorspelt op basis van data uit het verleden ziet de komende maand ook met vertrouwen tegemoet. Sinds 2013 is het vijf keer voorgekomen dat Bitcoin in juni verlies leed. Eindigde juni in het rood, dan kwam er in juli een comeback van gemiddeld 18 procent!

Juni 2024: hoogte- en dieptepunten voor Bitcoin

De bovenstaande data is afkomstig van CoinGlass, niet bepaald een kleine naam als het om crypto data gaat. Komt de voorspelling uit, dan verdwijnen alle verliezen van BTC als sneeuw voor de zon. Op 1 juni 2024 stond de koers van de cryptomunt rond de 67.000 dollar. In een maand tijd daalde de waarde echter met zo’n 7 procent. Dat terwijl er af en toe nog een uitschieter was boven de 70.000 dollar. Diverse crypto experts begonnen te spreken over ‘een bull run’.

Dat is zuur: koers onder de 60.000 dollar

Even werd in juni zelfs de 72.000 dollar aangetikt, heel dichtbij het koersrecord van 74.000 dollar. Bovendien kochten steeds meer whales BTC. Helaas werd der iets te vroeg gejuicht. Het humeur van crypto beleggers daalde net zo hard als de waarde van BTC, die al snel onder de 60.000 dollar kwam. Het voorlopige dieptepunt staat op 58.400 dollar. Daar zijn we inmiddels alweer voorbij, dus we zijn benieuwd wat juli brengt!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>