Steeds meer whales kopen Bitcoin (BTC)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Gisteren schreven we al dat het aantal netto positieve instromen voor de Grayscale Bitcoin Trust (GTBC) toeneemt. Een bijzonder moment, aangezien dit nog niet gebeurd was sinds de komst van BTC ETF’s in januari. Er is meer goed nieuws te melden: steeds meer whales kopen Bitcoins. Is er eindelijk sprake van een bullmarkt?

Flinke aankopen

Beleggers die zeer veel crypto bezitten noemen we ‘whales’. En daar zijn er aardig van als het om Bitcoin (BTC) gaat. Op 3 mei 2024 kochten deze grootbezitters binnen één dag maar liefst 47.000 Bitcoins. De waarde? Zo’n 2.9 miljard dollar. Deze indrukwekkende cijfers zijn afkomstig van CryptoQuant, een on-chain analysebedrijf. De CEO van het bedrijf is Ki Young Ju en hij deelde het nieuws op whales op ‘X’.

Waarom kochten de whales zoveel BTC?

Whales kochten natuurlijk niet zomaar zoveel BTC. Ze deden dat op het moment dat Bitcoin een flinke koersdaling beleefde van 60.000 naar iets minder dan 57.000 dollar. Vervolgens vond er binnen een dag een herstel plaats van 4.5 procent. Whales speelden daar zeker een rol bij.

De aantrekkingskracht van Bitcoin

De CEO van CryptoQuant ziet het gedrag van BTC whales als een positief signaal. Misschien breekt er zelfs een ‘nieuw tijdperk’ aan. Mogelijk verhoogt het de aantrekkingskracht van de cryptomunt en besluiten meer institutionele beleggers om te investeren.

Ook de spot exchange-traded funds maken BTC voor deze groep investeerders beter bereikbaar. Zal de houding van de financiële wereld tegenover Bitcoin echt gaan veranderen dit jaar? De tijd zal het leren.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: