Begint het feest voor Bitcoin nu pas echt?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

14 maart 2024 lijkt alweer een eeuwigheid geleden op planeet crypto. Op die historische dag bereikte Bitcoin een all-time high van om precies te zijn 73.800 dollar. Na alle euforie volgde er helaas een neerwaartse spiraal. Inmiddels lijkt het weer een beetje de goede kant op te gaan. Komt er alsnog een bullrun? Wel volgens een populaire analist op ‘X’.

Marktaandeel Bitcoin momenteel erg groot

@explainbriefly heeft zeer veel volgers op ‘X’, voorheen Twitter. Hij deelt regelmatig berichten over Bitcoin en is positief gestemd over de toekomst. Zo denkt hij dat de huidige dominantie van Bitcoin op de markt wijst op een bullrun. Op dit moment is het percentage 56 procent, wat betekent dat het marktaandeel van BTC groter is dan altcoins.

Waarom is BTC dominantie een goed teken?

Dit is een goed teken omdat veel mensen tijdens een bull run kiezen voor BTC, terwijl ze hun altcoins verkopen. Sommige investeerders zien Bitcoin vaak als een investering voor de lange termijn, en altcoins op de korte termijn. En op ‘X” verschijnen meer positieve berichten op basis van indicatoren:

Volgt daarna altseason?

Een bullmarkt verloopt vaak in een bepaalde volgorde. Eerst neemt de dominantie van Bitcoin toe, terwijl altcoins van de hand worden gedaan. Een tijdje later begint het zogeheten ‘altseason’, wat betekent dat cryptomunten als Ethereum, Solana (en vele andere) stijgen in waarde. Vaak is dat een teken dat de bullmarkt op zijn einde loopt. Volgens @explain_briefly is dat momenteel niet het geval.

Bitcoin nog niet aan de top (volgens deze indicator)

Verschillende indicatoren wijzen uit dat Bitcoin mogelijk nog niet de top heeft bereikt. Neem bijvoorbeeld de score van de ‘Puell Multiple’. Op het moment dat er een score is van ‘3’ zit Bitcoin vlakbij de top. Na de halving van 20 april is de ‘Puell Multiple’ echter nog niet boven de 2.4 gekomen. Dus is er nog ruimte voor BTC, als je van deze indicator uitgaat.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchange ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: