Waarom ontslaat BlackRock 600 medewerkers?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Crypto beleggers wachten in spanning op een mogelijke goedkeuring van een BTC spot ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het zou een keerpunt betekenen voor de financiële markten en de cryptowereld.

Maar of het ook echt gaat gebeuren? Opvallend genoeg is BlackRock van plan om een groot aantal werknemers te ontslaan. En dat terwijl de vermogensbeheerder is een van de meest bekende aanvragers van een ETF…

Waarom ontslaat BlackRock 600 medewerkers?

Mogelijk staan er 600 banen bij BlackRock op de schop. Althans, als we het verhaal van Fox Business moeten geloven. Een opmerkelijk moment aangezien de SEC elk moment een beslissing kan nemen over de spot Bitcoin ETF. Beleggers hopen uiteraard op een goedkeuring, maar dat is lang niet zeker. Wel schat het toonaangevende Bloomberg de kans op een positief resultaat op zo’n ’90 procent’.

’Interne aanpassingen’

BlackRock heeft al gereageerd op het nieuws en geeft aan dat ‘interne aanpassingen’ de reden zijn van de ruim 600 ontslagen. Bij alle werknemers is gekeken naar hun individuele prestaties van het afgelopen jaar. En blijkbaar voldoen ze niet aan de eisen van de vermogensbeheerder. Er is dus geen vuiltje aan de lucht, stelt BlackRock.

Amendement vormt laatste stap voor mogelijke goedkeuring

De procedure van de SEC voor een mogelijke goedkeuring loopt als het goed is op zijn eind. Grote financiële namen, zoals Fidelity en Blackrock, dienden onlangs namelijk het 19b-4 amendement in. Dit is een van de laatste stappen om de ETF markt een flinke zet voorwaarts te geven.

Miljardeninvestering op komst?

BlackRock is van plan om bij een eventuele goedkeuring van een ETF maar liefst 2 miljard dollar te investeren. En dit bedrag geldt alleen voor de eerste handelsweek, dus de uiteindelijke investering zal torenhoog zijn. Het bewijst dat de vermogensbeheerder ontzettend veel vertrouwen heeft in de ETF.

Wat zijn de gevolgen van een ETF goedkeuring?

De gevolgen van een SEC goedkeuring zullen enorm zijn. Mogelijk zal het hoogste transactievolume uit de geschiedenis van een ETF worden bereikt. Het is dan ook een gigantische stap voor crypto, aangezien het erkent hoeveel potentie Bitcoin heeft.

Ook vormt een goedkeuring een brug tussen crypto en de traditionele wereld. Kortom: een moment waar investeerders van over de hele wereld reikhalzend naar uitkijken!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *