Financiële gigant Fidelity doet aanvraag voor ETF

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Dat diverse financiële bedrijven Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ETF’s op de markt willen brengen zorgt voor groot enthousiasme onder crypto beleggers. De aanvraag van BlackRock zorgde voor een behoorlijke koersstijging van Bitcoin. En nu is daar Fidelity, die graag een exchange-traded fund voor ETH wil creëren.

Fidelity toont interesse in crypto

De plannen van Fidelity, een grote naam op het gebied van geldbeheer, staan in een document die sinds vrijdag openbaar is. Het financiële bedrijf laat via deze weg zien dat het interesse heeft in crypto. En dat is goed nieuws, want een ETF voor Bitcoin en ETH maakt het voor beleggers veel eenvoudiger om te investeren in crypto. En dat zou de wereldwijde adoptie van crypto in een stroomversnelling brengen.

Wel of geen goedkeuring door de SEC

Het is uiteindelijk de bedoeling dat het ‘Fidelity Ethereum Fund’ een plekje krijgt op een exchange die in handen is van Cboe Global Markets. Maar zover is het nog lang niet. De aanvraag voor de ether ETF moet eerst nog worden goedgekeurd door de SEC.

Ook andere ETF’s, zoals die van BlackRock, ondergaan dit proces. En een eventuele goedkeuring laat nog wel even op zich wachten. Overigens is het ook oppassen voor nepnieuws rondom ETF’s, zoals laatst bij XRP gebeurde.

ETF kopen is een fluitje van een cent

De goedkeuring van een BTC of ETH spot-ETF zou fantastisch nieuws zijn voor de cryptomarkt. Ze staan er om bekend dat je ze sneller kunt kopen dan crypto. Bovendien is een simpele broker rekening voldoende om verschillende ETF’s te kopen. Die volgen verschillende soorten activa op de voet, variërend van goud en crypto tot suiker en mais.

Wat als de ETF aanvraag van Fidelity wordt goedgekeurd?

Een goedgekeurde ETF, of dat nu van BTC of ETH is, betekent dat er waarschijnlijk een stortvloed van nieuw geld in de wereld van digitale activa terecht komt. Bovendien zijn BlackRock en Fidelity wereldwijd bekend, dus aan marketing en pr is zeker geen gebrek.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *