Bloomberg: 90 procent kans op goedkeuring ETF, maar pas op

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De financiële wereld wacht in spanning af op een mogelijke Bitcoin spot ETF goedkeuring door de SEC. Crypto beleggers hebben flinke zweethandjes en en wat als er een afkeuring plaatsvindt Volgens ETF-experts van Bloomberg is die kans uiterst klein, zo’n 10 procent. Toch waarschuwen ze voor de eventuele gevolgen als het tóch deze maand allemaal anders loopt.

Hoe groot is de kans op een spot ETF goedkeuring?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt de cryptowereld in spanning. Ook James Seyffart en Eric Balchunas wachten in spanning af, hoewel deze ETF-experts de kans voor een ETF-goedkeuring zeer hoog inschatten. Toch is er een kans van ongeveer 10 procent dat de SEC nog om een extra ronde vraagt voordat er echt een definitieve goedkeuring komt.

Wat als er toch een afwijzing plaatsvindt?

De Bloomberg experts denken dat de BTC spot ETF binnen nu en 10 januari groen licht krijgt. De SEC heeft talloze vergaderingen gevoerd met de diverse vermogensbeheerders die een aanvraag hebben ingediend, zoals Fidelity.

Regelmatig volgden er aanpassingen, waardoor alles nu in kannen en kruiken lijkt. Toch zegt dit niet alles, want misschien heeft de SEC toch nog bezwaren. Volgens Balchunas zou dit ‘sadistisch’ en ‘rug pull van het decennium’ zijn.

’Geen afkoelingsperiode’

Na een eventuele afwijzing zullen vermogensbeheerders de moed zeker niet opgeven. In tegendeel, waarschijnlijk volgen er dan rechtszaken tegen de Amerikaanse toezichthouder, zo vertelt Balchunas. En hij gaat zelfs nog een stapje verder: na een afwijzing volgt er geen ‘afkoelingsperiode maar een hel’.

Grayscale vs SEC

Grayscale is een vermogensbeheerder die een BTC spot ETF heeft aangevraagd. Het bedrijf deed dit al eens eerder, maar kreeg toen een afwijzing van de SEC. Vervolgens klaagde het bedrijf de toezichthouder met succes aan.

De rechter was van mening dat de afwijzing geen goede onderbouwing had. Vervolgens moest de SEC de aanvraag herzien, en dat loopt nog steeds.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *