Waarom neemt de marktdominantie van Bitcoin verder toe?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Dat Bitcoin (BTC) een van de meest bekende cryptocurrencies ter wereld is weten we allemaal. Het blijft echter opvallend hoe groot de dominantie van de cryptomunt is op de markt. Sterker nog: op dit moment is de Bitcoin dominantie het hoogst in 2.5 jaar. Waarom is dat zo?

Bitcoin dominantie blijft toenemen

De Bitcoin dominantie blijft maar toenemen. Op 16 oktober stond het op 52.45 procent, wat hoger is dan de 52.15 procent in juni. Wat wil dit nu zeggen? Simpel gezegd dat Bitcoin 52.45 uitmaakt van de gehele cryptomarkt.

Het overige percentage bestaat uit altcoins, zoals Ethereum en Litecoin. Het hoge percentage van Bitcoin is bijzonder, want het vorige hoogtepunt was in april 2021. Best een behoorlijke tijd geleden dus.

Daling in juni door Ripple (XRP)

De marktdominantie van Bitcoin verschilt per maand. Soms is er nieuws die het doet dalen, zoals de overwinning van Ripple op de Securities and Exchange Commission (SEC). Het aandeel van cryptomunt Ripple (XRP) op de markt steeg, ten koste van BTC. Ook bij andere altcoins die het stempel ‘effect’ kregen maakten een groei door.

Nepnieuws over ETF doet markt opschudden

De toenemende marktdominantie van altcoins bleek van tijdelijke duur. Bitcoin (BTC) nam het in augustus weer over. Nepnieuws er een goedgekeurde ETF van Blackrock droeg daar zeker aan bij. De koersen stegen na het ‘goede nieuws’ hard, maar daalden even snel nadat de aap uit de mouw kwam.

Crypto: hogere dalen en lagere pieken

Overigens is het interessant om eens te kijken op het X account van Benjamin Cowen. Hij bracht de dominantie van BTC zonder stablecoins in kaart. Die komt neer op 57.3 procent. Ook interessant is de volatiliteit sinds 2014: hogere dalen en lagere pieken.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *